Sinaasappelschil: bioflavonoïden boost en nog lekker ook!
Ik ben helemaal weg van citrus. Niet zozeer van de vruchten zelf, maar wel het bloesemwater en de schil van sinaasappel of mandarijn brengen me in de zevende hemel. Heb je…
Ik ben helemaal weg van citrus. Niet zozeer van de vruchten zelf, maar wel het bloesemwater en de schil van sinaasappel of mandarijn brengen me in de zevende hemel. Heb je…
En ineens is het dan oktober. Ongelooflijk hoe snel de tijd vliegt. Het lijkt alsof de zomervakantie nog maar net gedaan is en toch zijn we alweer beland in het…
Wel of geen vlees, wel of geen zuivel, wel of geen gluten, wel of geen soja, … en zo kan je nog een tijdje doorgaan. Gezond eten, je hoofd zou…
Cholesterol, het is een echte hype. Media en reclame slaan je rond de oren met eenzijdige berichten over deze stof en het is ook een gespreksonderwerp dat vaak naar boven…
Raw food... En of het in is! In de natuurwinkel waar ik vaak kom is de ruimte met vacuüm verpakte raw food producten zowat vertwintigdubbeld. Ook in tijdschriften en op…
Stressbeheersing was nooit mijn sterkste kant. Aangezien het steeds drukker en drukker wordt en de minuten steeds sneller lijken weg te tikken, heb ik daar iets op bedacht. Ken je…
Ik durf het bijna niet zeggen, maar ik ben een "foodsnob". Althans, dat zegt mijn Lief me vaak. Sinds jaar en dag ben ik gewend van zo goed als alles…
Ik ben een grote fan van de middeltjes van de bomma. Waarom? Omdat de bomma heel wijs was. Toen de dieren nog spraken en er nog geen modieuze tijdschriften bestonden…
Gezond eten is omslachtig, moeilijk, ingewikkeld en enkel voor mensen met veel tijd en veel geld. Althans, dat is een uitspraak die ik heel vaak hoor als het op gezond…
Melkwei en in zijn commerciële vorm Molkosan, is een goed product om in te schakelen tijdens het prille voorjaar. Mijn liaison met Molkosan begon al in mijn tienerjaren, toen mijn vader…