Over vegetarisme, part two
Héhé, het was me wat hoor, de emotionaliteit die bij sommige mensen bovenkwam rond mijn artikel over vegetarisme. Ik zou liegen als ik zei dat het me niet raakte. Vooral omdat ik…
Héhé, het was me wat hoor, de emotionaliteit die bij sommige mensen bovenkwam rond mijn artikel over vegetarisme. Ik zou liegen als ik zei dat het me niet raakte. Vooral omdat ik…
Het is een terugkerend fenomeen: mensen denken dat ik vegetariër ben. Onlangs nog kreeg ik na opnames bij de regionale tv het verbaasde vraagzinnetje "Oh, eet jij vlees?" te horen toen ik…
Vorig weekend was het weer zover: nog maar eens een artikel over de schade die geraffineerde plantaardige oliën in ons lichaam kunnen aanrichten. Alhoewel het maar mondjesmaat in de media komt, verschijnen er…
Ik ben helemaal weg van citrus. Niet zozeer van de vruchten zelf, maar wel het bloesemwater en de schil van sinaasappel of mandarijn brengen me in de zevende hemel. Heb je…
En ineens is het dan oktober. Ongelooflijk hoe snel de tijd vliegt. Het lijkt alsof de zomervakantie nog maar net gedaan is en toch zijn we alweer beland in het…
Wel of geen vlees, wel of geen zuivel, wel of geen gluten, wel of geen soja, … en zo kan je nog een tijdje doorgaan. Gezond eten, je hoofd zou…
Cholesterol, het is een echte hype. Media en reclame slaan je rond de oren met eenzijdige berichten over deze stof en het is ook een gespreksonderwerp dat vaak naar boven…
Raw food... En of het in is! In de natuurwinkel waar ik vaak kom is de ruimte met vacuüm verpakte raw food producten zowat vertwintigdubbeld. Ook in tijdschriften en op…
Stressbeheersing was nooit mijn sterkste kant. Aangezien het steeds drukker en drukker wordt en de minuten steeds sneller lijken weg te tikken, heb ik daar iets op bedacht. Ken je…
Ik durf het bijna niet zeggen, maar ik ben een "foodsnob". Althans, dat zegt mijn Lief me vaak. Sinds jaar en dag ben ik gewend van zo goed als alles…