Gevulde pompoen met gehakt en groenten
De vraag die ik allicht het meeste krijg via e-mail of via vragenrondjes op social media, is de volgende: 'Wat eet jij eigenlijk?'. Gevolgd door de runner-up: 'Komt er ooit…
De vraag die ik allicht het meeste krijg via e-mail of via vragenrondjes op social media, is de volgende: 'Wat eet jij eigenlijk?'. Gevolgd door de runner-up: 'Komt er ooit…
Kolen zijn supergezonde groenten die wellicht veel te weinig gegeten worden. Ik denk dat hier twee redenen voor zijn: ten eerste kan het - tenzij je steevast kiest voor broccoli…
De oesterzwam is een van m'n favoriete paddenstoelen. Net als veel andere paddenstoelen is hij niet alleen een aanwinst in de keuken, maar heeft hij ook heel wat medicinale eigenschappen.…
Geen beslagen ramen door de ochtendkou, maar wel verse ramen in je kommetje: dat is wat ik bedoel met deze titel. Wij zijn hier thuis allemaal fan van dit voedzame…
We kunnen het niet meer ontkennen: de herfst is in het land. Terwijl ik vroeger een echt zomermens was, apprecieer ik de laatste jaren ook de koelere seizoenen steeds meer.…
Het ultieme symbool van de herfst is waarschijnlijk de pompoen. Deze schone vruchtgroente die volgens de traditionele Chinese geneeskunde bij het aarde-element hoort, blijkt ook een erg geschikt voedingsmiddel te…
Tot grotere ergernis van de meer exacte en stipte medemensen onder ons, ben ik zelf niet echt het type dat exact recepten uit kookboeken overneemt. Het lukt me gewoon niet.…
Na afloop van de trainingen over het metabolisme vragen veel mensen me om kookinspiratie. Daarom ben ik van plan om op deze blog opnieuw regelmatiger te delen wat er op…
Bieten kvass is een gefermenteerde drank die afkomstig is uit OekraΓ―ne en die voor je lijf heel wat goeds doet. Gefermenteerde dranken of voedsel zijn een ware zegen voor je…
De frambozen zijn hier in de tuin al zo rijp dat ze van de struiken beginnen te vallen. Plukken en verwerken dus maar. Bijvoorbeeld in een lekkere kaastaart. Ricotta is…