Heerlijk herfstige perencrumble
We kunnen het niet meer ontkennen: de herfst is in het land. Terwijl ik vroeger een echt zomermens was, apprecieer ik de laatste jaren ook de koelere seizoenen steeds meer.…
We kunnen het niet meer ontkennen: de herfst is in het land. Terwijl ik vroeger een echt zomermens was, apprecieer ik de laatste jaren ook de koelere seizoenen steeds meer.…
Het ultieme symbool van de herfst is waarschijnlijk de pompoen. Deze schone vruchtgroente die volgens de traditionele Chinese geneeskunde bij het aarde-element hoort, blijkt ook een erg geschikt voedingsmiddel te…
Tot grotere ergernis van de meer exacte en stipte medemensen onder ons, ben ik zelf niet echt het type dat exact recepten uit kookboeken overneemt. Het lukt me gewoon niet.…
Na afloop van de trainingen over het metabolisme vragen veel mensen me om kookinspiratie. Daarom ben ik van plan om op deze blog opnieuw regelmatiger te delen wat er op…
Bieten kvass is een gefermenteerde drank die afkomstig is uit Oekraïne en die voor je lijf heel wat goeds doet. Gefermenteerde dranken of voedsel zijn een ware zegen voor je…
De frambozen zijn hier in de tuin al zo rijp dat ze van de struiken beginnen te vallen. Plukken en verwerken dus maar. Bijvoorbeeld in een lekkere kaastaart. Ricotta is…
Ik ben een serieuze rode bieten-fan. Alleen al van de prachtige kleur word ik vrolijk. Maar bietjes zien er niet alleen heel erg leuk uit, ze zijn ook übergezond. Ze…
Dit gerechtje is geïnspireerd op een Zuid-Afrikaans recept. Supersimpel én superlekker. Je hebt de volgende ingrediënten nodig voor 2 personen: 1 butternut 1 volle zak spinazie 1 grote ui 3…
En toen zat ik op een zomerse dag met een witte kool in mijn ijskast ... Nu eet ik zowat alle groenten graag, maar op een zomerdag is witte kool…
Ook deze rijstpap valt in de categorie: voedsel voor stressvolle tijden. Ingrediënten: 500 ml kokosmelk 500 ml gewone melk 200 g dessertrijst 25 g boter 2 eetlepels oersuiker 1 vanillestokje…