• Berichtcategorie:Recepten
  • Bericht reacties:13 Reacties
  • Leestijd:2 minuten gelezen

Dit gerechtje is geïnspireerd op een Zuid-Afrikaans recept. Supersimpel én superlekker.

Je hebt de volgende ingrediënten nodig voor 2 personen: 

1 butternut

1 volle zak spinazie

1 grote ui

3 middelgrote tomaten

2 dikke tenen look

stuk verse gember van 6 cm

200 g fetakaas

versgemalen zwarte peper en zeezout

olijfolie

Je maakt het als volgt:

  • Snijd de butternut doormidden, doe de zaadjes eruit en leg hem op een ovenschaal met de schil naar boven. Laat de pompoen zo een half uurtje garen op 180°C.
  • Doe ondertussen een royale hoeveelheid olijfolie in een pan en snipper de ui erin.
  • Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe aan de ui. Pers de look erbij en kruid met een royale hoeveelheid versgemalen zwarte peper en zeezout naar behoefte.
  • Snijd een stuk verse gember van ongeveer 2 cm van de gemberwortel af, schil het en rasp het over het tomatenmengsel. Laat zachtjes pruttelen gedurende ongeveer een kwartier. Je hoeft er geen deksel op te leggen omdat de tomaten voldoende vocht bevatten dat wat mag verdampen.
  • Voeg na een kwartier de gewassen spinazie bij het tomatenmengsel en laat verder stoven gedurende tien minuutjes.
  • Verbrokkel tot slot de fetakaas over het tomaten-spinaziemengsel en laat nog vijf minuten zachtjes verder pruttelen. Proef of je genoeg gekruid hebt met zwarte peper en voeg indien nodig nog wat peper toe.
  • Neem de butternut uit de oven en hol hem met een lepel uit. Snijd het uitgenomen vruchtvlees in blokjes en meng het onder het tomaten-spinaziemengsel.
  • Besprenkel de butternut helften met olijfolie. Schil de rest van de gemberwortel, rasp hem en knijp het sap uit boven de butternut helften.
  • Vul de butternut vervolgens met het tomaten-spinaziemengsel.

Mocht je dit gerechtje klaarmaken, laat me dan zeker in de comments hieronder weten of je het lekker vond!

Deel deze pagina: