Nu de vlierbloesemschermen overal beginnen te bloeien, maak ik er een sport van om deze delicatesse in zoveel mogelijk gerechten te verwerken.
Het ontbijtrecept dat je hierna kunt vinden is lekker, voedzaam en vooral (héél belangrijk!) vlierbloesemerig ! Enjoy!
Ingrediënten:
1kop fijne havervlokken
2 handenvol verse vlierbloesemschermpjes
3 el honing
1 kopje gemengde bessen en noten
1 banaan
1/4 theelepel zout
50 g zachte boter
1 eitje
1/2 theelepel Bourbon vanillepoeder
250 ml volle melk
Eventueel vers fruit voor de afwerking
Werkwijze:
Verwijder de bloemetjes van de stengels. Doe de havervlokken, bloemetjes, honing en zout in een kom. Meng in een andere kom de gesmolten boter, melk, vanillepoeder, bessen, noten, banaan en ei. Roer dan beetje bij beetje de natte ingrediënten onder de droge. Doe het mengsel in een beboterde bakvorm en bak 25 minuutjes op 180° C. Succes verzekerd!
Nog meer vlierrecepten ontdekken? Kijk dan zeker eens hier voor een bundeling van alle vlierbloesemrecepten.
ZAL HEERLIJK ZIJN…..HMMM
Mmm… klinkt alvast superlekker!
JUMMIE-DE-PUMMIE !!!
Hihihi 🙂
Dankuwel Anntje, voor dit geweldige recept!
Graag gedaan!