Zelf een kip braden: wat kan dat toch lekker zijn! Het volgende recept is als je’t mij vraagt echt om duimen en vingers af te likken!
Ingrediënten:
een braadkip
2 biologische citroenen
1 volledige bol look
1 handjevol gedroogde rozemarijntakjes
1 handjevol gedroogde tijmtakjes
2 laurierblaadjes
10 blaadjes gedroogde salie
zwarte peper en zeezout
olijfolie
1 glas droge witte wijn
Werkwijze:
Doe een flinke scheut olijfolie in een braadslee en voeg er de kruiden aan toe. Doe er zeezout en zwarte peper bij naar smaak. Snijd de citroenen in grote stukken en maak de lookteentjes los (pellen hoeft niet). Wrijf de kip goed in met het kruiden-oliemengsel en stop de stukken citroen en lookteentjes in en tussen de kip. Overgiet alles met de witte wijn. Bedek je braadslee met aluminiumfolie of bakpapier en laat zo’n anderhalf uur garen op 160°. Haal hierna de folie van de braadslee en laat nog een half uurtje verder garen op 180 à 200°. Smullen!