Pompoenrisotto met boerenkool
Pompoen is één van mijn favoriete herfst- en wintergroenten en het verbaast mij altijd als mensen zeggen dat ze het enkel gebruiken als soepgroente. Ik gebruik pompoen vaak als…
Pompoen is één van mijn favoriete herfst- en wintergroenten en het verbaast mij altijd als mensen zeggen dat ze het enkel gebruiken als soepgroente. Ik gebruik pompoen vaak als…
Mijn vader kweekt de allerbeste aardappelen op aarde. Echt. Elk jaar opnieuw, wanneer zijn aardappelenvoorraad afneemt en ik weer op de winkel aangewezen ben voor mijn aardappelenvangst, zit ik met…
Soms heb ik totaaaal geen inspiratie om te koken. Wat ik dan meestal doe is even een kijkje nemen in de koelkast om te zien welke ingrediënten ik een beetje…
Soep is mijn fastfood. Er gaat geen week voorbij zonder een grote ketel verse soep in de koelkast. Een dikke, voedzame soep, zoals deze van geroosterde butternut, kan aangevuld met…
Soms heeft een mens al eens zin om iets zots te doen. Zoals soep maken met groenten die compleet buiten het seizoen zijn, bijvoorbeeld. Al ben ik helemaal vóór het…
De laatste tijd ben ik veel aan het experimenteren met reishi (Ganoderma lucidum), een paddenstoel die in oosterse landen al eeuwen bekend staat als adaptogeen. Dat wil zeggen dat het een plant/kruid/in dit…
Tijdens deze donkerste dagen van het jaar hou ik ervan om te cocoonen bij stoof en kaarsjes. En wat is er dan leuker om wat te zitten braggelen met chocolade?…
Glutenvrij. Ik weet het, het klinkt als één van de zoveelste hypes in het land van gezonde voeding. Maar na wat opzoekwerk begon me toch te dagen dat er wel…
Hoewel pompoen me erg aan de herfst doet denken en ik de herfst meestal zo lang mogelijk wil uitstellen, zette ik toch mijn mes al in een pompoen. Ik vond…
Bessen! Ze zijn één van de redenen waarom ik zo van de zomer hou. Verse, sappige bessen zijn volgens mij lekkerder dan snoepjes en bovendien verslaan ze zowat al het andere…