Soep is mijn fastfood. Er gaat geen week voorbij zonder een grote ketel verse soep in de koelkast. Een dikke, voedzame soep, zoals deze van geroosterde butternut, kan aangevuld met wat stukjes kip of worst prima dienen als snelle lunch.

 

Wat heb je nodig?

1 butternut pompoen, geschild en in grote stukken gesneden

1 ui

2 selderstengels

1 grote wortel

2 rode paprika’s

1 stuk verse gemberwortel (ongeveer 4 cm)

1 stuk verse kurkumawortel (ongeveer 3 cm)

2 teentjes look

1/2 chilipeper

zeezout

zwarte peper

2 kl oregano

2 kl rozemarijn

kippenbouillon

olijfolie

Zo maak je het:

Snij alle groenten, de gember, de kurkuma en de chili in stukken en leg ze op een ovenbakplaat. Overgiet alles met een flinke scheut olijfolie, doe er de oregano en de rozemarijn over en zet gedurende een twintigtal minuten op 180┬░ in de oven. Breng de groenten daarna over naar je soepketel, kruid met zeezout en peper en overgiet met kippenbouillon. Leng eventueel een beetje aan met water. Breng aan de kook en laat het geheel nog zo’n kwartier doorkoken. Mix de soep. Klaar! Heel lekker met wat geroosterde en gemalen witte amandelen erdoor geroerd.

Deel deze pagina:

Deze post heeft 3 reacties

  1. Mmmmm, smaakt a llekker zo, .. Moet je de butternut schillen?

    Groetjes, en blij je te horen ­čÖé

  2. Ann, fijn terug nieuws van jou te krijgen, recepten zien er heel lekker uit, ga ik zeker uitproberen

  3. Deze soep ga ik zeker proberen, en als ik ze lekker vind dan hoor je zeker nog iets.

Geef een reactie

Sluit Menu