Soms heb ik totaaaal geen inspiratie om te koken. Wat ik dan meestal doe is even een kijkje nemen in de koelkast om te zien welke ingrediënten ik een beetje vergat op te gebruiken en die dan samen te gooien. En soms komt er dan nog wel eens iets goeds uit voort. Zoals vandaag. Een verdwaald merguez worstje, wat paprika’s en broccoli vormden samen met een beetje boekweitpasta een verrassend lekker middagmaal. Boekweitpasta is zo’n beetje mijn gezonde ‘fastfood’. In vijf minuutjes tijd heb je met deze pasta een gezonde koolhydraatbron op tafel getoverd.

Ingrediënten (voor 2 personen):

1 ui, fijngesneden

2 teentjes look, geperst

2 rode paprika’s in reepjes gesneden

restje gekookte broccoliroosjes

200 ml tomatenpassata

een handvol verse basilicum

flink wat vers bonenkruid, rozemarijn, citroentijm en rozemarijn

2 merguezworstjes

boekweitpasta

olijfolie

peper en zout

Bereiding:

Prik wat gaatjes in de merguezworstjes en laat ze op 180° in de oven gaar worden (dat duurt ongeveer 20 minuten). Laat ondertussen de fijngesneden ui glazig worden in een pot en voeg er twee minuutjes nadien de look aan toe. Na een minuut voeg je de gesneden paprika erbij. Kruid met peper en zout. Laat de paprika’s zo’n tien minuten garen en voeg er dan de tomatenpassata en de kruiden aan toe. Terwijl je saus nog een beetje kan indikken, kook je de pasta gaar. Eens je pasta gaar is, roer je hem onder de saus, samen met de gare broccoliroosjes en de in stukjes gesneden merguez. Laat het je smaken!

 

 

Deel deze pagina:

Geef een reactie

Sluit Menu