Ken je dat: die prikkel in je keel die de komst van een verkoudheid aankondigt? Begin deze week werd ik die prikkel gewaar, maar ik was niet van plan om de duimen te leggen voor die ellendige verkoudheidsbeestjes. Daarom dook ik de keuken in en maakte deze immuunbooster. Gevolg: het bleek de lekkerste soep te zijn die ik ooit at én ik werd niet ziek!
Ingrediënten:
5 witte uien, in grote stukken
2 volledige knoflookbollen, gepeld
2 pastinaken, in grote stukken
2 kleine wortelen, in grote stukken
stuk knolselder
1 handvol gedroogde tijmtakjes
6 cm kombu
zeezout
versgemalen zwarte peper
pijpajuin
olijfolie
Werkwijze:
Doe een goeie scheut olijfolie in de pan en stoof de uien aan tot ze glazig worden. Voeg daarna de look, pastinaken, knolselder, kombu en wortelen toe en zet alle groenten onder water. Breng aan de kook, voeg de tijmtakjes en het zeezout toe en laat zo’n half uurtje pruttelen. Haal de kombu eruit en mix de soep tot slot en kruid af met zwarte peper en pijpajuin. ZA-LIG lekker!