• Berichtcategorie:Recepten
 • Bericht reacties:9 Reacties
 • Leestijd:1 minuten gelezen

Ken je dat: die prikkel in je keel die de komst van een verkoudheid aankondigt? Begin deze week werd ik die prikkel gewaar, maar ik was niet van plan om de duimen te leggen voor die ellendige verkoudheidsbeestjes. Daarom dook ik de keuken in en maakte deze immuunbooster. Gevolg: het bleek de lekkerste soep te zijn die ik ooit at én ik werd niet ziek!

Ingrediënten: 

5 witte uien, in grote stukken

2 volledige knoflookbollen, gepeld

2 pastinaken, in grote stukken

2 kleine wortelen, in grote stukken

stuk knolselder

1 handvol gedroogde tijmtakjes

6 cm kombu

zeezout

versgemalen zwarte peper

pijpajuin

olijfolie

Werkwijze:

Doe een goeie scheut olijfolie in de pan en stoof de uien aan tot ze glazig worden. Voeg daarna de look, pastinaken, knolselder, kombu en wortelen toe en zet alle groenten onder water. Breng aan de kook, voeg de tijmtakjes en het zeezout toe en laat zo’n half uurtje pruttelen. Haal de kombu eruit en mix de soep tot slot en kruid af met zwarte peper en pijpajuin. ZA-LIG lekker!

 

 

 

Deel deze pagina:

Deze post heeft 9 reacties

 1. Diane De Smedt

  Hmmm… wil ik wel eens proberen… Moet alleen eens opzoeken wat kombu is want dat ken ik niet…

  1. Anntje Peeters

   Kombu is een zeewier dat je in de natuurwinkel kan vinden. Ik voeg het toe aan soepen en rijst omdat het zoveel mineralen bevat.

   1. Dominique

    Kombu…ook nog nooit van gehoord! Nu wel! We gaan eens kijken in de natuurwinkel! Kan je een bepaald merk aanbevelen? Ik gebruik soms Mugi Miso van Terrasana voor in mijn soepjes! 2 volledige knoflookbollen…amai, geen last van geurtjes achteraf?

 2. Aldhissla

  Ik heb ze geprobeerd. Erg vullende soep, maar ik heb er toch 2 bouillonblokjes bij gedaan, Zonder smaakte ze naar niet veel…

  1. Anntje Peeters

   Dag Aldhissia,

   2 bollen look en een handvol tijm en weinig smaak? Dat is toch raar hoor 🙂 Misschien is het omdat je gewoon bent van bouillonblokjes te gebruiken? Die bevatten meestal smaakversterkers. Eén van de redenen waarom we als we pas met natuurlijke voeding beginnen, die voeding maar flets vinden.

 3. Det

  Ik heb ze gemaakt voor mijn verkouden dochter met een kleine variatie. Ik heb verse gember en kurkuma laten meestoven met de uien en ik heb er ook een kippenfilet bij gedaan omdat ze dat lekker vindt. Spijtig genoeg smaakte ze er niets van maar wij vonden ze wel allemaal super lekker!

 4. Veerle De Mulder

  Heel lekkere soep ! Maar bestaat er een kruid of middel om de look-adem kwijt te geraken ? Ik houd daar niet zo van … 🙂

  1. Anntje Peeters

   Wat wel helpt, vind ik, zijn spirulina tabletjes.

   1. Veerle De Mulder

    Bedankt Anntje, ik zal het eens proberen 🙂

Geef een reactie