Hoewel pompoen me erg aan de herfst doet denken en ik de herfst meestal zo lang mogelijk wil uitstellen, zette ik toch mijn mes al in een pompoen. Ik vond het een zodanig heerlijke stoofpot dat ik het recept met je deel. De ingrediënten zijn bij benadering geschat, want ik doe alles zo’n beetje op het zicht.
Je hebt nodig:
1 kleine hokkaido pompoen (oranje schil, de schil mag eraan blijven), in dobbelstenen
2 rode paprika’s, in blokjes
1 dikke teen look
1 ui
400 ml tomatenpulp
1 tl komijnzaad
1 tl kurkuma
1,5 tl kaneel
zwarte peper en zeezout
olijfolie
verse koriander
Zo maak je het:
Stoof de ui en de look lichtjes aan in olijfolie en doe er dan de komijnzaadjes bij tot je het aroma van de komijn ruikt. Doe er vervolgens de paprika en de pompoen bij, strooi de andere kruiden erover, voeg een scheutje water toe en laat ongeveer 10 minuutjes stoven. Doe er hierna de tomatenpulp bij en laat nog ongeveer een kwartiertje verder pruttelen op een laag vuurtje. Dien op met vers versnipperde koriander.
Super lekker én simpel. Smakelijk!