Tijdens deze donkerste dagen van het jaar hou ik ervan om te cocoonen bij stoof en kaarsjes. En wat is er dan leuker om wat te zitten braggelen met chocolade? Lavendel en roos zorgen voor een opwekkend, koesterend en zonnig effect in deze heerlijke fudge.

 

Wat heb je nodig?

150 g zwarte chocolade, in de vijzel in kleine stukjes gestampt

80 g room

1/4 koffielepel vanillepoeder

1/2 koffielepel lavendelbloemetjes

1/2 koffielepel rozenblaadjes

1 kardamompeul, gekneusd

Hoe maak je het?

Verwarm de room met de kruiden tot net voor het kookpunt. Zeef de kruiden eruit en giet de room bij de chocoladestukjes. Roer met een garde tot de chocolade helemaal gesmolten is door de warme room. Lukt het niet om de chocolade volledig te smelten? Verwarm de kom dan even au bain marie. Giet het mengsel in een rechthoekige kom en zet ze in de koelkast. Als het mengsel helemaal is afgekoeld, snij het dan in vierkante blokjes. Je kerstfudge is klaar!

Deel deze pagina:

Deze post heeft een reactie

  1. Dat zal ik eens keer uitproberen, kan niet slecht zijn.
    breng verslag na Nieuwjaar in de les.
    verder nog de beste wensen en fijne feesten

Geef een reactie

Sluit Menu