Ook deze rijstpap valt in de categorie: voedsel voor stressvolle tijden.

Ingrediënten:

500 ml kokosmelk

500 ml gewone melk

200 g dessertrijst

25 g boter

2 eetlepels oersuiker

1 vanillestokje

granaatappelpitjes en granaatappelmelasse

gebroken amandelen

snuifje zeezout

Werkwijze:

Doe de kokosmelk en de gewone melk in een kookpot en roer ze onder elkaar. Voeg er het merg van het vanillestokje aan toe en roer opnieuw.

Doe een snuifje zout in de melk, voeg de suiker en de rijst toe en breng aan de kook op een laag vuurtje. Kook de rijstpap in ongeveer 20 minuten gaar. Roer de boter onder de rijstpap tot je een smeuïge brij krijgt. Werk af met de amandelen, granaatappelmelasse en -pitjes.

Deel deze pagina:

Deze post heeft 2 reacties

  1. Lekker! Vandaag heb ik dit recept gemaakt. Ik had geen granaatappelpitjes in huis maar een paar druppels oranjebloesemwater en een snufje kardamom over de rijst maken veel goed.

  2. De rijstpap met amandel kokosmelk en granaatappel, is hemels lekker !

Geef een reactie

Sluit Menu