• Berichtcategorie:Badkamergeheimen
  • Bericht reacties:1 Reactie
  • Leestijd:3 minuten gelezen

Onlangs had ik al wat last van herfstige weemoed. Ken je dat? Herfstige weemoed? Het steekt de kop op wanneer je op een zonovergoten, warme augustusdag bramen aan het plukken bent en beseft dat de zomer weer op zijn retour is. De bomen hebben hun op en top frisse groen al wat verloren, vooral de lindebomen beginnen zelfs al een wat gouden kleur te krijgen en de zomerbloeiers zijn uitgebloeid en hebben plaats gemaakt voor lekkere sappige vruchten. Tja, ik vind herfst zeker ook een leuk seizoen, met zijn overvloed aan vruchten (bessen!), noten en groenten, maar volgens mij kan er toch niets tippen aan de zomer, HOOG zomer dan nog wel.

Mijn haar vindt de zomer net iets minder leuk. Felle zon, zeker in combinatie met een zeebries, droogt het nogal uit. En daar speelt de schoonheidsindustrie handig op in, met een veelvoud aan haarmaskertjes allerhande. Als je in de supermarkt door de cosmeticagang wandelt, kan je nogal overweldigd worden door het aanbod. Een massa verzorgingsproducten die je allemaal een dikke, glanzende haardos beloven. Maar je doet je haar niet echt een plezier met zo’n potje vol met synthetische (en vaak schadelijke en agressieve) stoffen.

Ons haar is, net als onze huid en nagels, een reflectie van wat er binnen in ons lichaam aan de hand is. Aan gezond haar wordt voor het grootste gedeelte binnen in je lichaam gewerkt. Een volwaardig dieet met een overvloed aan voedingsstoffen doet meer voor je haar dan eender welk hip haarmaskertje.

Toch kan je haar dat wat teveel zon heeft gezien, aanvullend een plezier doen met een zelfgemaakt oliemaskertje. Zo’n masker verzorgt je haar van wortel tot punt en is een luxueuze weldaad voor zowel droog als vet haar, aangezien het de vocht-vetbalans van je hoofdhuid herstelt. Het doet ook wonderen als je last hebt van een jeukende hoofdhuid.

Om de olie goed de kans te geven om je hoofdhuid en haar diep te voeden en te verzorgen, is het goed dat je ze warm maakt. Ik maakte na mijn zomervakantie daarom het volgende puur natuurlijke en heerlijk geurende warme oliemasker.

Ingrediënten (als meeteenheid gebruikte ik een klein espressokopje):

1 kopje calendula olie (als je die niet hebt, is ook olijfolie goed)

1/4 kopje kokosolie (op het tijdstip dat ik het maskertje maakte, was die nog vloeibaar omwille van de warme temperaturen)

1 el vloeibare honing

5 tot 10 druppels etherische olie van sinaasappel of rozemarijn

Werkwijze:

Doe alle ingrediënten in een potje en roer ze onder elkaar. Verwarm in een pannetje wat water tot het bijna kookt, draai het vuur uit en zet je potje met de oliën erin, zodat ze langzaamaan warm kunnen worden.

Test een druppeltje van het mengsel op je hand en als het goed warm is, neem je wat van het mengsel in je handen en masseer je het op je hoofdhuid en over de rest van je haar.

Lang of dik haar heeft ongeveer twee eetlepels olie nodig, terwijl kort of fijn haar genoeg heeft aan één eetlepel.

Wikkel een handdoek om je haar en laat het mengsel zo’n uurtje zitten. Was je haar hierna en geniet van je glanzende lokken!

 

 

 

 

 

Deel deze pagina:

Deze post heeft een reactie

  1. riet

    Dat heb ik nu precies nodig! Bedankt

Geef een reactie