• Berichtcategorie:Badkamergeheimen
 • Bericht reacties:3 Reacties
 • Leestijd:2 minuten gelezen

De voorbije weken was ik op vakantie in Zuid-Frankrijk en alhoewel ook daar het weer redelijk wisselvallig was, ben ik op de dagen dat er wél volop zon was goed gebruind. Erg vind ik dat niet echt, maar menslief… wát droogt de zon je huid uit zeg! Mijn benen slaan zowat wit uit van de droogte en mijn gezicht vertoont droogterimpeltjes. Een goed excuus om het werken nog een beetje uit te stellen en de keuken in te duiken om te doen wat ik het liefst doe: smodderen met olietjes, boters, bijenwas en kruidenwaters. Omdat ik vermoed dat er op deze tijd van het jaar nog wel meer mensen met een ‘droog velleke’ rondlopen, deel ik graag dit sublieme (al zeg ik het zelf!) recept van mijn kersverse crème au beurre voor gezicht en lichaam.

Je hebt nodig:

70 gram jojoba olie of amandelolie

40 gram shea boter (ook bekend onder de naam karité boter, verkrijgbaar bij de apotheek)

50 gram aloe vera gel

25 gram plantaardige glycerine (apotheek)

10 gram bijenwas

20 druppels etherische olie van roos (roos absolue, dit is een zeer dure, maar o zo geweldig voor je huid, olie. Je kan ze vervangen door lavendelolie)

15 druppels etherische olie van roomse kamille (nog zo’n kanjer voor je huid!)

Je maakt het zo:

Weeg de aloe vera gel en de glycerine af in een vuurvaste maatbeker (bijvoorbeeld Pyrex). Doe hetzelfde voor de jojoba olie, shea boter en bijenwas, maar dan in een andere maatbeker.

Verwarm beide mengsels au bain marie tot alles lopend geworden is.

Draai het vuur uit en zet het oliemengsel op het aanrecht op een keukenhanddoek. Het andere mengsel laat je in het warme water staan.

Wacht tot het oliemengsel een klein beetje gestold is. Neem dan je handmixer en begin het oliemengsel te mixen. Giet er het aloe veramengsel in een potloodstraal bij onder voortdurend mixen.

Blijf zo’n tiental minuten mixen terwijl je het mengsel ziet dikker worden en je crème au beurre geboren wordt.

Doe er tot slot de etherische olie bij. Roer alles nog eens goed om, doe je boter in een mooi potje en maak van jezelf een lekkere javanais door je van kop tot teen in te smeren met deze zalige crème au beurre voor gezicht en lichaam. Je huid dankt je!

 

 

 

Deel deze pagina:

Deze post heeft 3 reacties

 1. christine de schouwer - de block

  Wat tof, zeg! Het zal inderdaad nodig zijn, want mijn gezicht is zo droog als wat (ik kom dan ook vaak onbeschermd buiten om zoveel mogelijk vitamines te kunnen opnemen).
  Groetjes,
  Christine

 2. elly ceelen

  dank je wel kruiden elf…

  hoe lang blijft dit zalige crème ke houdbaar ?

  Elly

 3. Katrien De Backer

  mmmm ja, ik sta klaar om inkopen te doen, al kan ik de karitéboter hier niet krijgen, wel toen in Franrijk gevonden in de bioshop.en de cacaoboter is bij gekruid.be zoveel goedkoper, alleen nog niet besteld 😉

  ik kijk ernaar uit 🙂

  xx

  enja dat droog velletje…..ik ook

Geef een reactie