Laden Workshops

« Alle Workshops

Zuiveren met lentekruiden

27 februari om 19:00 tot 21:00

Het woord februari is afgeleid van het Latijnse mensis Februarius, wat zoveel betekent als maand van de zuivering. Vanaf de periode die aanbreekt op 1 februari (en die loopt tot 21 maart), worden bacteriën in de bodem van de aarde actief en beginnen ze de op de grond liggende herfstbladeren te verteren. Dat gebeurt onder andere onder invloed van het steeds sterker wordende daglicht. Het oude spreekwoord: “Zo buiten, zo binnen, zo boven, zo beneden”, duidt erop dat wat in de natuur plaats vindt, ook in onszelf plaats vindt. En dat is exact wat er gebeurt, want in ons begint er dan een soortgelijk proces, waarbij ons lichaam opgestapelde afvalstoffen van onze stofwisseling probeert te verwijderen.

Na een lange winter, waarbij we vaak meer tijd binnen doorbrachten, minder zonlicht hadden, minder beweging en rijker voedsel, zijn we daardoor vaak vermoeid in deze periode. Ons lichaam is immers druk aan het werk. Heel dat zuiveringsproces kan je op een natuurlijke manier ondersteunen, zonder strenge detoxkuren te volgen.

Want wie mij al een tijdje volgt, weet dat ik het niet zo begrepen heb op detoxkuren. Ze ondermijnen vaak net de sterke ontgiftingscapaciteit van onze lever en werken ons lichaam eerder tegen. Stoppen met eten en alleen maar water met citroensap drinken, is dus helemaal niet waarover we het in deze cursus gaan hebben. We gaan het wél hebben over wat je dan best wel doet, namelijk de juiste voedingsstoffen opnemen én een paar uitgekiende kruiden inzetten die het hele natuurlijke zuiveringsproces ondersteunen, zodat je het eind van de winter en het prille voorjaar uitgerust en energiek door kunt.

In deze cursus leer je:

  • Over je lever en gal, je lymfesysteem en je nieren en hoe het komt dat je je zo vermoeid en/of opgezwollen voelt (en een scala aan huidklachten hebt) als ze niet goed werken.
  • Waarom een lentezuivering niet hetzelfde is als een detox.
  • Waarom een slechte darmwerking nefast is voor een goed zuiveringsproces in je lichaam.
  • Hoe je het natuurlijke zuiveringsproces kan ondersteunen met specifieke voedingsmiddelen.
  • Hoe je het natuurlijke zuiveringsproces kan ondersteunen met specifieke kruiden.

Wanneer? Maandag 27 februari 2023 van 19 tot ongeveer 21 uur. (Cursussen kunnen altijd wat uitlopen afhankelijk van de vragen die gesteld worden.

Waar? Online, via Zoom

Inschrijven? Stuur een mail naar anntje@kruidigleven.be

Prijs? 67 euro. PDF inbegrepen, opname van de cursus beschikbaar tot twee weken na datum.

Voorwaarden:
Door in te schrijven voor deze cursus ga je automatisch akkoord met de volgende algemene voorwaarden.

Na bevestiging van je inschrijving krijg je de betalingsmodaliteiten. Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van het inschrijvingsgeld. Aangezien ik heel veel zorg en tijd besteed aan het uitwerken van de cursussen, is een inschrijving geldig voor 1 persoon en kan de cursus en bijbehorend cursusmateriaal niet gedeeld worden met anderen.
Heb je ingeschreven en kan je uiteindelijk toch niet deelnemen op de datum van de cursus? Dan is het goed om te weten dat je sowieso een opname van de cursus ontvangt. (De beschikbaarheid kan dan eventueel worden verlengd). Lesgeld van online cursussen wordt niet terugbetaald.

Deel deze pagina:

Gegevens

Datum:
27 februari
Tijd:
19:00 tot 21:00

Geef een antwoord