Laden Workshops

« Alle Workshops

  • Dit event is voorbij.

Zuiveren met lentekruiden

24 februari om 10:00 tot 12:00

De periode rond de lente equinox (21 maart) en de weken errond zijn zowel voor de natuur als voor ons lichaam een intense periode. De dagen worden met rasse schreden langer, de zon schijnt alsmaar feller en plots zie je in de natuur een explosie van energie: bloesems ploffen uit de boomknoppen, het gras begint opnieuw te groeien en lentekruiden overmeesteren de voordien kale bermen. Dit is een tijd waarin de meer naar binnen gekeerde, ‘bevroren’ energie van de winter opnieuw overgaat in de naar buiten gekeerde, meer explosieve energie van de zomer. In de natuur uit zich die overgang door maartse buien en aprilse grillen en ons lichaam heeft daar zo zijn eigen equivalent van.

Veel mensen voelen zich tijdens de overgang van de winter naar de lente dan ook vaak moe en futloos. In de winter hebben we immers vaak te veel stil gezeten, te weinig licht gehad en te rijk gegeten en de gevolgen van die winterse levensstijl uiten zich daarom bij het begin van de lente niet zelden in een gebrek aan energie. Maart is eveneens de maand waarin nog heel wat mensen moeten afrekenen met de laatste winterkwaaltjes: griep en verkoudheden kunnen nu eens zo hard toeslaan omdat ons immuunsysteem na een lange winter vaak op een laag pitje staat. Het is daarom in de lente extra belangrijk om het natuurlijke zuiveringsproces dat in je lichaam aan de gang is, een beetje te ondersteunen. Op die manier kan je zowel je vitaliteit, als je spijsvertering en je immuniteit versterken voor de rest van het jaar. Het leuke aan zo’n lentekuur is ook dat je je meer verbonden voelt met de natuur omdat je je afstemt op de natuurlijke cyclus van de seizoenen. Het goede nieuws is dat je heel dat zuiveringsproces op een natuurlijke manier kan ondersteunen, zonder strenge detoxkuren te volgen.

Want wie mij al een tijdje volgt, weet dat ik het niet zo begrepen heb op detoxkuren. Ze ondermijnen vaak net de sterke ontgiftingscapaciteit van onze lever en werken ons lichaam eerder tegen. Stoppen met eten en alleen maar water met citroensap drinken, is dus helemaal niet waarover we het in deze cursus gaan hebben. We gaan het wél hebben over wat je dan best wel doet, namelijk de juiste voedingsstoffen opnemen én een paar uitgekiende kruiden inzetten die het hele natuurlijke zuiveringsproces ondersteunen, zodat je het eind van de winter en het prille voorjaar uitgerust en energiek door kunt.

In deze cursus leer je:

  • Over je lever en gal, je lymfesysteem en je nieren en hoe het komt dat je je zo vermoeid en/of opgezwollen voelt (en een scala aan huid en andere klachten hebt) als ze niet goed werken.
  • Waarom een lentezuivering niet hetzelfde is als een detox.
  • Waarom een slechte darmwerking nefast is voor een goed zuiveringsproces in je lichaam en hoe je weer regelmaat in je stoelgang krijgt.
  • Hoe je het natuurlijke zuiveringsproces kan ondersteunen met specifieke voedingsmiddelen.
  • Hoe je het natuurlijke zuiveringsproces kan ondersteunen met specifieke kruiden.

Wanneer? Zaterdag 24 februari 2024 van 10 tot ongeveer 12 uur. (Cursussen kunnen altijd wat uitlopen afhankelijk van de vragen die gesteld worden).

Waar? Online, via Zoom

Prijs? 67 euro. PDF inbegrepen, opname van de cursus beschikbaar tot twee weken na datum.

Inschrijven? Stuur een mail naar anntje@kruidigleven.be

Na bevestiging van je inschrijving krijg je de betalingsmodaliteiten. Je plaats is pas gereserveerd na ontvangst van het inschrijvingsgeld.

Aangezien ik heel veel zorg en tijd besteed aan het uitwerken van de cursussen, is een inschrijving geldig voor 1 persoon en kan de cursus en bijbehorend cursusmateriaal niet gedeeld worden met anderen.

Heb je ingeschreven en kan je uiteindelijk toch niet deelnemen op de datum van de cursus? Dan is het goed om te weten dat je sowieso een opname van de cursus ontvangt. (De beschikbaarheid kan dan eventueel worden verlengd). Lesgeld van online cursussen wordt niet terugbetaald.

Deel deze pagina:

Gegevens

Datum:
24 februari
Tijd:
10:00 tot 12:00