Laden Workshops

« Alle Workshops

 • Dit event is voorbij.

Superbuikgevoel – deel 1: voeding

16 maart om 10:00 tot 12:00

Gezonde darmen voor een rustige buik en een slank figuur

Opstaan met een platte buik, maar aan het einde van de dag rond je taille een kledingmaat groter nodig hebben. Voor veel mensen is het helaas herkenbaar. Een chronisch slechte spijsvertering kan daarnaast ook heel wat andere klachten uitlokken en je moe en futloos maken.

Het spreekt voor zich dat je dieet een belangrijke factor is voor het aanpakken van spijsverteringsproblemen. De verwarrende info die we her en der over voeding lezen kan het echter heel moeilijk maken om op dit vlak de juiste keuzes te maken. Ondanks het feit dat je erg je best doet en heel gezond eet, kan je immers toch nog te kampen hebben met spijsverteringsproblemen. Hoe komt dat nu eigenlijk? Het antwoord daarop kom je te weten in deze cursus. Je ontdekt:

 • Hoe darmproblemen ontstaan.
 • Welke voeding vaak voor problemen zorgt (trigger warning: het zijn wellicht niet die voedingsmiddelen die je verwacht).
 • Waarom je toch nog klachten hebt ondanks het feit dat je gezond eet.
 • Wat de relatie is tussen je hormonen, stress en het prikkelbaredarmsyndroom.
 • Welke gezonde (en ongezonde) voedingsmiddelen triggers zijn bij spijsverteringsproblemen en je in een vicieuze cirkel brengen.
 • Het effect van de verschillende macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten) op de gezondheid van je spijsvertering.
 • Wat endotoxine en histamine zijn, hoe ze de gezondheid van je darmen beïnvloeden en wat je eraan kan doen om ze onder controle te krijgen.
 • Hoe je je voeding licht kan aanpassen voor een groot resultaat.

Deze online cursus is iets voor jou als je:

 • je vaak een opgeblazen en ongemakkelijk gevoel in je buik hebt.
 • je regelmatig last hebt van zure oprispingen.
 • je maag regelmatig overhoop ligt.
 • je last hebt van voedselintoleranties.
 • je ofwel te veel trek in eten hebt ofwel net te weinig.
 • je je vaak sloom en moe voelt na het eten.

Na afloop van de cursus krijg je de PDF van de cursus via mail toegestuurd.

Wanneer? Zaterdag 16 maart van 10 uur tot ongeveer 12 uur.

Waar? Online via Zoom – Je krijgt de link voor deelname toegestuurd op 15 maart.

Prijs? 77 euro, PDF inbegrepen en opname van de cursus beschikbaar tot twee weken na de datum van de cursus.

Volg je zowel deel 1 als deel 2 (meer info vind je hier) van deze cursus, dan kan je beide cursussen volgen aan 109 euro. Schrijf je in voor 4 maart? Dan krijg je een vroegboekkorting en kan je beide cursussen volgen aan 99 euro.

Inschrijven? Stuur een mail naar anntje@kruidigleven.be

Na bevestiging van je inschrijving krijg je de betalingsmodaliteiten. Je plaats wordt pas gereserveerd na ontvangst van het inschrijvingsgeld. 

Aangezien ik heel veel zorg en tijd besteed aan het uitwerken van de cursussen, is een inschrijving geldig voor 1 persoon en kan de cursus en bijbehorend cursusmateriaal niet gedeeld worden met anderen.
Heb je ingeschreven en kan je uiteindelijk toch niet deelnemen op de datum van de cursus? Dan is het goed om te weten dat je sowieso een opname van de cursus ontvangt. De beschikbaarheid van de opname kan dan eventueel worden verlengd. Lesgeld van online cursussen wordt niet terugbetaald.

 

Wat deelnemers zeggen over de cursussen van Anntje

“De cursus is echt een AANRADER. Het is echt geweldig om naar jou te luisteren Anntje, de uren vliegen voorbij. Je weet super veel, vertelt vol passie over de voeding en kruiden die ons kunnen helpen bij onze buikproblemen, je legt alles heel goed uit en beantwoordde ook telkens alle vragen zeer duidelijk.”

“Ik heb weer superveel bijgeleerd.  Jouw passie, inzet en kennis werken aanstekelijk.  De workshops die jij organiseert zijn liefde voor wat je doet en waar je echt in gelooft.”

“Sinds ik me in kruiden en een betere leefstijl aan het verdiepen ben en dus ook veel volg en lees van andere mensen die daar mee bezig zijn, kan ik nu zeggen dat jij een van de leukste mensen bent die uitdragen wat ze weten over gezonde voeding en kruiden. Jij bent niet belerend en met de vinger wijzend, maar inspirerend en bourgondisch genietend. Deze nieuwe leefstijl zoals jij die uitdraagt is voor mij een bron van inspiratie en vreugde. Chapeau!”

“O seg! Ik heb echt met volle verwondering naar het 1e deel van je sessies gekeken. Jij legt dat zo goed, zo rustig en zo duidelijk uit. Ik zat echt aan mijn scherm gekluisterd. Zéér interessant gebracht. Vooral telkens de uitleg waarom je bepaalde voeding wel of niet mag eten. Dat maakt het veel duidelijker en ook haalbaar om mee rekening te houden om de juiste voedingskeuzes te maken. Ben benieuwd naar het 2e deel ?.”

 

Deel deze pagina:

Gegevens

Datum:
16 maart
Tijd:
10:00 tot 12:00

Deze post heeft 2 reacties

 1. Miet

  Wat een mooi review. Ik kan dit alleen maar beamen! Amen 🙂

 2. Anntje Peeters

  Oh, zo lief van je Miet. Dankjewel!

Geef een reactie