Laden Workshops

« Alle Workshops

  • Dit event is voorbij.

Superbuikgevoel – deel 2: kruiden

23 maart om 10:00 tot 12:00

Gezonde darmen voor een rustige buik en een slank figuur

Opstaan met een platte buik, maar aan het einde van de dag rond je taille een kledingmaat groter nodig hebben. Voor veel mensen is het helaas herkenbaar. Een chronisch slechte spijsvertering kan daarnaast ook heel wat andere klachten uitlokken en je moe en futloos maken.

Naast een uitgebalanceerd voedingspatroon – waarover je in deel 1 van deze cursus alles te weten kwam – kunnen ook kruiden van immens nut zijn voor onze spijsvertering. Vooral de bittere kruiden zijn uitermate geschikt om je van deze klachten af te helpen.

In onze cultuur zijn we gewend aan een overmaat aan zoet, zout en geraffineerd voedsel en de bittere smaak is bijna niet meer terug te vinden in ons voedingspatroon. Met alle gevolgen vandien, want het is een smaak die je lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. De bittere smaak speelt een rol in verschillende processen in je lichaam, maar vooral je spijsvertering en je figuur hebben er baat bij.

In deze cursus kom je te weten:

  • Welk effect bittere kruiden hebben op je volledige spijsverteringsstelsel en hoe ze bijdragen aan een rustige buik.
  • Welk de 15 beste kruiden zijn voor je spijsvertering. Elk kruid heeft zijn specifieke eigenschappen waardoor het ene kruid bijvoorbeeld beter is tegen reflux en het andere beter tegen prikkelbare darm. Van elk kruid leer je de specifieke eigenschappen kennen, waardoor je het juiste kruid inzet tegen een voor jou specifieke klacht.

De cursus is voor jou als je:

  • je vaak een opgeblazen en ongemakkelijk gevoel in je buik hebt.
  • je regelmatig last hebt van zure oprispingen.
  • je maag regelmatig overhoop ligt.
  • je last hebt van voedselintoleranties.
  • je ofwel te veel trek in eten hebt ofwel net te weinig.
  • je je vaak sloom en moe voelt na het eten.

Na afloop van de cursus krijg je de PDF van de cursus via mail toegestuurd.

Wanneer? Zaterdag 23 maart 2024 van 10 uur tot ongeveer 12 uur.

Waar? Online via Zoom – Je krijgt de link voor deelname toegestuurd op 22 maart.

Prijs? 67 euro, PDF inbegrepen en opname van de cursus beschikbaar tot twee weken na de datum van de cursus.

Volg je zowel deel 1 als deel 2 van deze cursus, dan kan je beide cursussen volgen aan 109 euro. Schrijf je in voor 4 maart? Dan krijg je een vroegboekkorting en kan je beide cursussen volgen aan 99 euro.

Inschrijven? Stuur een mail naar anntje@kruidigleven.be

Na bevestiging van je inschrijving krijg je de betalingsmodaliteiten. Je plaats wordt pas gereserveerd na ontvangst van het inschrijvingsgeld. 

Aangezien ik heel veel zorg en tijd besteed aan het uitwerken van de cursussen, is een inschrijving geldig voor 1 persoon en kan de cursus en bijbehorend cursusmateriaal niet gedeeld worden met anderen.
Heb je ingeschreven en kan je uiteindelijk toch niet deelnemen op de datum van de cursus? Dan is het goed om te weten dat je sowieso een opname van de cursus ontvangt. De beschikbaarheid van de opname kan dan eventueel worden verlengd. Lesgeld van online cursussen wordt niet terugbetaald.

 

Wat deelnemers zeggen over de cursussen van Anntje:

“De cursus is echt een AANRADER. Het is echt geweldig om naar jou te luisteren Anntje, de uren vliegen voorbij. Je weet super veel, vertelt vol passie over de voeding en kruiden die ons kunnen helpen bij onze buikproblemen, je legt alles heel goed uit en beantwoordde ook telkens alle vragen zeer duidelijk.”

“Ik heb weer superveel bijgeleerd.  Jouw passie, inzet en kennis werken aanstekelijk.  De workshops die jij organiseert zijn liefde voor wat je doet en waar je echt in gelooft.”

“Sinds ik me in kruiden en een betere leefstijl aan het verdiepen ben en dus ook veel volg en lees van andere mensen die daar mee bezig zijn, kan ik nu zeggen dat jij een van de leukste mensen bent die uitdragen wat ze weten over gezonde voeding en kruiden. Jij bent niet belerend en met de vinger wijzend, maar inspirerend en bourgondisch genietend. Deze nieuwe leefstijl zoals jij die uitdraagt is voor mij een bron van inspiratie en vreugde. Chapeau!”

Deel deze pagina:

Gegevens

Datum:
23 maart
Tijd:
10:00 tot 12:00