Hmm, wat doe je dan als je pas om half acht ‘s avonds thuis komt, bijna scheurt van de honger en er niets in de koelkast staat dat je snel kan opwarmen? Je hebt dan grofweg twee opties: ofwel ga je naar de dichtstbijzijnde frituur of Chinees (eerlijk: dat overkomt me nooit), ofwel kies je voor gezonde fast food: pasta! Het leuke aan pasta’s is dat je ze zo ingewikkeld of zo simpel kan maken als je zelf wil én dat als je voor de volkoren variant kiest, ze best wel gezond zijn. Afgelopen vrijdag, toen het écht wel heel laat was vooraleer ik aan het eten kon beginnen, keek ik in de koelkast en vond ik de volgende ingrediënten die ik omtoverde tot een héérlijke pasta.

Ingrediënten:

250 g kerstomaatjes, in de helft gesneden

half bakje champignons, in schijfjes gesneden

150 g buffelmozzarella

1 dikke, rode ui, fijngesneden

150 g kalamata olijven, in de helft gesneden

olijfolie

1 handvol verse bieslook, basilicum en oregano (of de kruiden die je in huis hebt)

1 handvol daslook en look zonder look (als je die niet hebt, kan je hem gewoon weglaten en vervangen door een teentje geperste knoflook)

versgemalen zwarte peper en zeezout

volkoren speltpenne

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180° en zet een pot met gezouten water op het vuur.

Neem een ovenschotel en doe er de ui, de kerstomaatjes, de olijven en de champignons in en overgiet met een goeie scheut olijfolie. Zet de groenten goed onder elkaar en voeg er dan de fijngesnipperde kruiden aan toe. Mix opnieuw goed zodat alles onder de olie zit. Kruid af met versgemalen peper en zeezout. Zet dit 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Doe de pasta in het kokende water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. (Meestal is dit zo’n 8 minuten voor volkoren pasta).

Als de groenten zo’n 10 minuten in de oven gestaan hebben, voeg je de in stukjes gescheurde mozzarella toe en een ietsiepietsie kleine hoeveelheid van de wei. Zet alles opnieuw goed onder elkaar (pas op voor je handen!) en zet het mengsel terug in de oven voor nog zo’n tien minuutjes.

Giet je pasta af wanneer hij gaar is en doe hem vervolgens bij in de ovenschotel. Zet alles onder elkaar. Werk af met extra blaadjes verse basilicum en smullen maar!

 

 

Deel deze pagina:

Deze post heeft 6 reacties

  1. Mmmmm… da kan ni slecht zijn 😉

  2. Heerlijk! Groentjes stoven in plaats van de oven kan ook waarschijnlijk? Hoeveel gram penne eet je hierbij?

    1. Ja hoor, stoven kan ook, maar dan krijg je wel niet die lekkere vermenging van de gesmolten kaas met de groenten. Hoeveel gram penne … oeps, geen idee. Dat doe ik altijd op’t zicht. De hoeveelheden voor de groenten zijn voor ongeveer twee personen.

  3. Fijn om zo te toveren met dat, wat nog in huis is……
    en heerlijk gezond op een wip voor je klaar staat…..
    dank je wel .

  4. Net je pastagerecht geprobeerd! Groot succes! Zit zoveel smaak in…
    Enorm bedankt om je creativiteit met ons te delen 😉

    1. Fijn dat het je zo beviel, Tessa!

Geef een reactie

Sluit Menu