Gisteren nam ik de tijd om eens uitgebreid op lentekruidenpluktocht te gaan. Een volle zak met lekker fris groen was het resultaat. De hele inhoud van de zak, ging mijn soepketel in. En wel op deze manier:

 

Ingrediënten:

2 uien

2 preien

1 witte selder

1 courgette

1/2 komkommer

2 grote aardappelen

zelfgemaakte kippenbouillon

Inhoud van de zak: brandnetel, paarse en witte dovenetel, vogelmuur, kleefkruid, paardebloemblad, weegbreeblaadjes)

fleur de sel

versgemalen zwarte peper

Bereiding:

Stoof eerst de groenten 5 minuten aan en overgiet dan met de kippenbouillon. Laat 15 minuten sudderen en voeg dan de lentekruiden toe. Laat nog 10 minuten verder sudderen en mix tot je een groene krachtsoep hebt.

Deel deze pagina:

Deze post heeft 7 reacties

  1. lena

    hoe kan ik die vinden weet niet hoe deze eruitzien dovenetel,vogelmuur,kleefkruid !!!

    1. Anntje

      Dag Lena, kruiden die je niet goed herkent in de natuur, pluk je natuurlijk niet. Gebruik enkel wat je wél kent, bijvoorbeeld brandnetel.

  2. Bea Nestor

    Hoe maak ik brandnetelthee ?
    Mogen het echte brandnetels zijn , want die prikken toch ?

    1. Anntje

      Ja hoor, maar van de prik smaak je niets in de thee 🙂

  3. sonja

    Wist ni dat je kleefkruid kon op eten.:-) weer iets bijgeleerd:-) 🙂 z

  4. Martine

    Hey, daar ik niet alle kruiden ken en weet te vinden, kan ik hiervoor ook gedroogde kruiden gebruiken?
    Leuke blog! Grtjes

    1. Anntje Peeters

      Hoi Martine, nee, helaas, dat zou dan echt geen lekkere soep zijn. 😉

Geef een reactie