Gisteren nam ik de tijd om eens uitgebreid op lentekruidenpluktocht te gaan. Een volle zak met lekker fris groen was het resultaat. De hele inhoud van de zak, ging mijn soepketel in. En wel op deze manier:
Ingrediënten:
2 uien
2 preien
1 witte selder
1 courgette
1/2 komkommer
2 grote aardappelen
zelfgemaakte kippenbouillon
Inhoud van de zak: brandnetel, paarse en witte dovenetel, vogelmuur, kleefkruid, paardebloemblad, weegbreeblaadjes)
fleur de sel
versgemalen zwarte peper
Bereiding:
Stoof eerst de groenten 5 minuten aan en overgiet dan met de kippenbouillon. Laat 15 minuten sudderen en voeg dan de lentekruiden toe. Laat nog 10 minuten verder sudderen en mix tot je een groene krachtsoep hebt.
hoe kan ik die vinden weet niet hoe deze eruitzien dovenetel,vogelmuur,kleefkruid !!!
Dag Lena, kruiden die je niet goed herkent in de natuur, pluk je natuurlijk niet. Gebruik enkel wat je wél kent, bijvoorbeeld brandnetel.
Hoe maak ik brandnetelthee ?
Mogen het echte brandnetels zijn , want die prikken toch ?
Ja hoor, maar van de prik smaak je niets in de thee 🙂
Wist ni dat je kleefkruid kon op eten.:-) weer iets bijgeleerd:-) 🙂 z
Hey, daar ik niet alle kruiden ken en weet te vinden, kan ik hiervoor ook gedroogde kruiden gebruiken?
Leuke blog! Grtjes
Hoi Martine, nee, helaas, dat zou dan echt geen lekkere soep zijn. 😉