• Berichtcategorie:Recepten
  • Bericht reacties:17 Reacties
  • Leestijd:2 minuten gelezen

Herfst in de lente… Een mens zou voor minder zin krijgen in taarten bakken. Met vlierbloesemsiroop erbij bijvoorbeeld… Ah ja, want de vlierstruiken staan ondanks het herfstige weer wél fier te pronken met hun fraaie, witte bloemetjes. Het volgende recept is een aanpassing van een recept dat ik vond op een Amerikaanse receptensite. En, al zeg ik het zelf: het is keiiiiiiiiiii lekker!

Bosvruchten-vlierbloesemcake

Ingrediënten (op kamertemperatuur, behalve de bessen!) :

170 g echte boter

150 g rietsuiker

3 eieren

190 g bloem (ik koos voor speltbloem, glutenvrij maakte ik het ook eens met een mengsel van boekweit, polenta en kokosmeel)

72 g amandelmeel

2 tl natriumbicarbonaat

2 el vlierbloesemsiroop + zo’n 150 ml voor de afwerking

2 el volle yoghurt

1 el spuitwater

200g diepgevroren bosvruchten

Werkwijze:

Doe de zachte boter in een kom en mix er de suiker onder tot je een luchtig mengsel krijgt. Voeg er dan één voor één de eieren aan toe. Blijf ondertussen mixen. Doe er de yoghurt en de 2 eetlepels vlierbloesemsiroop bij.

Meng in een andere kom de bloem, het amandelmeel en de bicarbonaat goed door elkaar en spatel het voorzichtig onder het botermengsel. Wordt je deeg te droog, voeg er dan wat spuitwater aan toe. Spatel er tot slot de bevroren bessen onder.

Doe het deeg in een springvorm van 23 cm en zet het gedurende ongeveer 45 minuten in de oven op 180°. Als je cake gebakken is en iets afgekoeld, maak dan wat sneetjes in de bovenkant en giet er de vlierbloesemsiroop in. Je zal zien dat de siroop vrijwel onmiddellijk in de cake trekt. Werk af met wat verse vlierbloemen als decoratie. Nu nog een kopje paardenbloemkoffie erbij en: genieten!

Nog meer vlierrecepten ontdekken? Kijk dan zeker eens hier voor een bundeling van alle vlierbloesemrecepten.

Deel deze pagina: