• Berichtcategorie:Recepten
 • Bericht reacties:6 Reacties
 • Leestijd:2 minuten gelezen

Mijn gevoel rond de feestdagen is een beetje tweeledig: langs de ene kant vind ik het gezellig om met familie en vrienden samen te zijn, maar langs de andere kant word ik ook een beetje misselijk van de drukte die er dan heerst. Je kunt niet meer buiten komen of je zit in een mierennest van mensen die koortsachtig inkopen doen voor feestdiners en cadeautjes. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb cadeautjes kopen afgeschaft. Ik maak ze namelijk liever zelf. Niets zo leuk als de keuken intrekken en brouwen!

Om je wat inspiratie te geven, deel ik mijn twee favoriete recepten met je. Supersimpel en tegelijkertijd toch een luxueus cadeau als je het mooi verpakt!

Het “vanavond ga ik enkel nog in mijn badkuip liggen weken” badzout

Mix voor dit superdeluxe badzout de volgende ingrediënten door elkaar. Doe het zout in een mooie, glazen pot en wikkel er een satijnen strik rond. Wil je het uitzicht extra romantisch maken, doe er dan nog een handvol rozenblaadjes of lavendelbloemen onder. Zorg er dan wel voor dat diegene die het cadeau krijgt een zeefje heeft voor de afloop van het bad (anders zou de boel wel eens verstopt kunnen raken). Het zout zorgt voor een zijdezacht velletje na het baden.

1 kop dode zeezout (vind je in de natuurwinkel)

1 kop grof, gewoon zeezout

1/2 kop bitterzout (= magnesiumsulfaat, vind je bij de apotheker) Dit zout is wel wat duurder. Past het niet in je budget, vervang het dan gewoon door dode zeezout

1/2 kop natriumbicarbonaat (ja, dat witte poeder dat je ook gebruikt om in je cake te doen)

1 theelepel etherische olie van lavendel

Het “dit smaakt zo fantastisch dat ik het zelfs op mijn dessert zou willen doen” kruidenmengsel

Voor dit makkelijke recept duik je in de kruidenkast en maal je de volgende kruiden fijn in een koffiemolentje (dat je enkel gebruikt voor kruiden. Anders zullen je kruiden naar koffie smaken!)

Voor de maat gebruik ik hier espressokopjes:

1 kopje rozemarijn

1 kopje tijm

1/2 kopje salie

1/4 kopje laurierblad

1/8 kopje rozenblaadjes

1/8 kopje lavendelbloemen

Maal de twee laatste niet té fijn. Het geeft een mooi zicht in je kruidenmengsel als je nog wat rozenblaadjes en lavendelbloemen erin ziet zitten. Met dit recept kan je natuurlijk naar hartenlust variëren. Maak op die manier mixen van de kruiden die jij lekker vindt.

 

Deel deze pagina:

Deze post heeft 6 reacties

 1. Els Wathiong

  Dag kruidenelf

  ja geef je gelijk zulk een bad met lekker zelfgemaakt badzout is super.
  Ik ga ook zalfjes en crèmes maken voor onder de kerstboom. Erg ontspannend.
  Magnesiumsulfaat kan je ook aankopen Het buskruid in Lummen.
  Een espressokopje wat is de inhoud hiervan hoeveel ml of mg?
  Kan ik bij jou dat Keltisch zeezout aankopen?

  Groetjes en bedankt voor de fijne ideetjes.

  1. Anntje

   Dag Els,
   Ik ben ook een fan van het Buskruid! Alleen is het altijd een eindje rijden.
   Ik heb helaas geen idee hoeveel ml mijn espressokopjes zijn, maar het speelt niet zo’n rol hoor. Badzout mag je gerust op het gevoel maken. Keltisch zeezout zal je in de natuurwinkel moeten gaan halen, want ik verkoop geen producten. Vele groetjes en geniet van het brouwen!

 2. Luce

  Hallo,

  Ik heb jou website ontdekt via facebook. Echt een heel fijne site. Ik heb jou badzout gemaakt als cadeautje voor een paar vriendinnen. Ik heb een vraag over het recept dat eronder staat. Dat kruidenmengsel waar gebruik je dat voor ?

  1. Anntje

   Dag Luce,
   Je kan het kruidenmengsel gebruiken op elk bereid gerecht dat je wil: groenten, vlees, vis… Het is een redelijk universeel mengsel en ik gebruik het (afwisselend met andere kruidenmengsels natuurlijk) altijd rijkelijk in gerechten. Veel plezier met de recepten! En hopelijk vinden je vriendinnen het badzout leuk!

 3. julienne

  Mijn handen jeuken weer,k ga ook mixen.

 4. elly ceelen

  nu mis ik weer heel erg een bad …..moet heerlijk zijn om in te relaxen ……ik zal er eens van dromen he kruiden elf

Geef een reactie