Tijdens mijn Italiaanse verleden leerde ik frittata’s maken. Op en top gezond en gemakkelijk lunchvoedsel wat mij betreft. Het vroege voorjaar inspireert me om met onkruid aan de slag te gaan en daarom deel ik hier graag het recept van een superlekkere brandnetelfrittata.
Je hebt nodig:
6 eitjes
3 volle handen brandnetel (gewassen en klein gesneden)
1 tomaat (in dunne schijfjes)
1 ui
2 courgettes
1 teentje look
2 eetlepels fijngesneden basilicum
olijfolie
zwarte peper en zeezout
Verwarm een pan met de olijfolie. Stoof er de ui en de look lichtjes in aan en voeg dan de courgette toe. Laat 5 minuten stoven. Voeg dan de brandnetel en de basilicum toe en laat slinken. Klop ondertussen de eitjes los met peper en zout. Schep de groenten over in een taartvorm en giet er het eimengsel over. Meng goed. Leg er de schijfjes tomaat over en laat zo’n 25 minuten bakken in de oven op 180°.
Je kan de frittata zowel koud als warm eten. Denk eraan om een bakpapier in de taartvorm te leggen, anders ga je een moeilijke afwas tegemoet!