Voor alle chocoladeliefhebbers zijn deze brownies misschien een goed idee als versnapering bij de koffie tijdens de feestdagen die eraan zitten te komen. Ik vind ‘échte’ brownies vaak te zwaar en daarom verving ik in dit recept een deel van de chocolade door cacaopoeder. Nog altijd lekker en een klein beetje lichter van smaak.
Ingrediënten:
240 g echte boter, op kamertemperatuur
5 middelgrote eitjes
180 g ruwe rietsuiker
200 g volkoren speltbloem
1 kl wijnsteenzuurpoeder
1/2 kl vanillemerg
50 g ongezoete cacaopoeder
60 g pure chocolade, in de vijzel fijngehakt
Voor de ganache:
2 kl gedroogde lavendelbloemetjes (+ extra voor versiering)
100 g pure chocolade
120 g volle room
Werkwijze:
Klop de boter en de suiker tot een romige massa. Voeg daarna één voor één de eieren toe, klop verder. Meng in een andere kom de speltbloem, het cacaopoeder, wijnsteenpoeder en vanille door elkaar en meng er tot slot ook de fijngehakte chocolade onder. Voeg het bloemmengsel voorzichtig onder het boter-suiker-eimengsel en stort het deeg in een vierkante bakvorm of in cupcakevormpjes (zoals op de foto). Bak tussen de 30 en 45 minuten op 180°.
Als de cake is afgekoeld, kan je hem in vierkantjes snijden. Maak dan de ganache. Doe de lavendelbloemetjes en de room in een pannetje en breng aan de kook. Giet vervolgens de room door een zeefje op de chocolade zodat je een glanzende, smeuïge ganache krijgt. Giet onmiddellijk over de brownies en versier met enkele lavendelbloemetjes. Smullen!
De brownies bij jou thuis waren overheerlijk!
Ik ga ze dit weekend maken en mijn gezin extra verwennen
Dank je wel !
Inderdaad, de brownies waren super.
Ben volop aan het lezen in je mooie boek. De brownies zijn voor binnenkort.
Groetjes
Catherine
Ik heb ze ook gemaakt en ze smaken niet alleen fantastisch, ze ruiken ook heerlijk!
kan ik de wijnsteenzuurpoeder vervangen voor bakpoeder of baking soda?
Dat kan zeker Bertina!