• Berichtcategorie:Gezond leven
 • Bericht reacties:2 Reacties
 • Leestijd:3 minuten gelezen

Er was eens een man en die heette Vogel… Alfred Vogel om volledig te zijn. Alfred Vogel betekende voor mij de eerste onderdompeling in de wereld van de natuurgeneeskunde. Mijn vader, die hevig fan van hem was, had al zijn boeken (nu nog altijd trouwens) en die gebruikte ik van jongs af als leidraad bij alledaagse kwaaltjes. Een verstopte neus? Diarree? Een beetje pips? Eens kijken wat dokter Vogel schrijft!

Alfred Vogel, ook “de kleine dokter” genoemd, was een Zwitsers natuurgeneeskundige die op zijn negentigste nog op de skilatten stond. Hij reisde de wereld rond en is op die manier onder andere mee verantwoordelijk voor de grote populariteit van echinacea tinctuur, waarvan hij de zaden tijdens één van zijn reizen verzamelde en meenam naar Europa. Hij schreef vele boeken over natuurlijke gezondheid en kruiden en ontwikkelde ook een hele reeks natuurlijke producten. Ook nu nog is A.Vogel een begrip in de wereld van natuurlijke gezondheid en gekend door vele mensen. Zijn producten worden nog altijd wijdverspreid verkocht en gebruikt (wie kent er de Bambu koffie niet of het Herbamare zout, bijvoorbeeld?)

Door de jaren en door druk bezig te zijn met de studie van verschillende voedingssystemen en fytotherapie, verloor ik deze man een beetje uit het oog. Tot mijn kruidenvriendin Katrin me onlangs wild enthousiast vertelde over haar herontdekking van de kleine dokter en over hoe deze man niet alleen heel veel kennis van de planten had maar hoe hij er ook op een gepassioneerde en bezielde manier kon over schrijven.

Precies een week later werd ik toevallig gecontacteerd door de mensen die het werk van A.Vogel verder zetten. Ze lieten me weten dat ze vanaf 21 maart een lenteweek organiseren, een soort van digitale zuiveringsweek waarop je je kosteloos kan inschrijven en die je voorziet van menuplannen en tips om fit en energiek aan de lente te beginnen. Ze vroegen me of ik hun zuiveringsweek eens wou uitproberen en mijn ervaringen erover delen. En natuurlijk: als het om gezondheid en fitheid en energie gaat … dáár ben ik natuurlijk wel voor te vinden!

Aangezien ik zelf tijdens de maand januari al mijn eigen zuiveringsprotocol heb doorlopen en mijn energie al behoorlijk goed zit, (ook mede door de superzalige kruideninfusies die ik dagelijks drink) ben ik toch benieuwd of deze week nog een tikkeltje lentespringerigheid kan toevoegen. Daarom zal ik gedurende volgende week regelmatig mijn ervaringen met deze lenteweek op mijn blog posten.

Heb je zelf ook zin gekregen om mee te doen aan de zuiveringsweek van A.Vogel? Neem dan hier even een kijkje.

 

Deel deze pagina:

Deze post heeft 2 reacties

 1. Lieve

  Bij ons thuis én mijn grootvader was Dr A. Vogel ook aanwezig, ik heb me alvast ingeschreven voor de lenteweek 🙂

 2. katrin

  Wij doen hier ook mee met de lenteweek! Blijkbaar begint die op 21 maart.
  In afwachting drinken mijn man en ik elke dag samen een liter voedende kruideninfusie op!
  30 gr. droog kruid (brandnetel/frambozenblad, paardenbloemblad…), een hele nacht getrokken, dat laat zich voelen! Zuiverend en voedend, om de laatste restjes winter uit ons lijf te spoelen, en de lente vol energie tegemoet te treden! Santé 🙂 !

Geef een reactie