Laden Workshops

« Alle Workshops

  • Dit event is voorbij.

Zonnen zonder zorgen – Deel 2: oorzaken en aanpak van melasma

20 juli om 10:00 tot 12:00

In dit tweede deel van de cursus Zonnen zonder zorgen, focussen we ons volledig op de aanpak van melasma. Zoals je al las bij de beschrijving van het eerste deel van de cursus, stond ook ik op mijn zesendertigste op een dag voor de spiegel toen ik plots opmerkte dat er vuil op mijn bovenlip zat. Alleen: ik kon het er niet afwassen. Ik wist ook totaal niet wat het was, want ik had nog nooit van melasma gehoord. Al gauw merkte ik tot mijn grote ontzetting op dat er ook symmetrische bruine vlekken op mijn voorhoofd en onder mijn ogen waren. Het leek een soort vlinder van pigment ofzo.

Na mijn bezoek aan de dermatoloog was ik helemaal ontmoedigd, want zij kon me wel vertellen dat melasma in se niet ernstig is, maar toen ze in dezelfde zin ook vermeldde dat het zeer moeilijk te behandelen is, zonk de moed een beetje in mijn schoenen. Van de mogelijke remedies die zij opnoemde (smeren met hydroquinone of behandelen met laser) zei ze er immers ook meteen bij dat er geen garantie op herstel was.

Na wat opzoekwerk besloot ik noch voor hydroquinone noch voor een laserbehandeling te gaan. Ik begon daarom als een gek bij te leren en cursussen te volgen over huidverzorging, de invloed van de zon op onze huid én de inwendige oorzaken van huidklachten, waaronder melasma.

Tijdens die periode draaide ik 180 graden naar de andere kant van wat ik gewend was te doen: bijna dagelijks ging ik enkel incognito naar buiten met sunblock factor 50, een hoed en een zonnebril. Ik ontwikkelde een soort zonne-angst. Terwijl ik voordien een echt zomermens was en intens genoot van de zon, bezorgde een dag aan het strand me toen alleen nog maar stress.

Fast forward naar bijna tien jaar, elfendertig cursussen en nog veel meer inzichten later en ondertussen geniet ik opnieuw met volle teugen van de zon en zijn zowel mijn zonneangst als melasma ook al jaren verdwenen.

Omdat het me destijds enorm veel tijd vroeg om uit te vissen wat ik moest doen om mijn huid opnieuw gezond te krijgen, heb ik al die kennis in deze cursus gegoten voor jou zodat je een makkelijk overzicht hebt en weet waar je best begint om dit probleem bij de wortel aan te pakken zodat je er voor eens en voor altijd van af bent.

In deze cursus leer je:

  • Welke factoren melasma uitlokken en welke veranderingen in je huid optreden als gevolg ervan (en nee: de oorzaak van melasma is niet alleen maar gerelateerd aan de zon of aan hormonen).
  • Waarom je melasma niet volledig kan wegkrijgen door je enkel en alleen te focussen op de huid zelf: antipigmentatieproducten zijn enkel een tijdelijke oplossing (als ze dat zelfs al zijn), een soort van pleister op de wonde.
  • Waarom melasma op termijn net verergert door laserbehandelingen.
  • Wat de onderliggende oorzaken van melasma zijn en hoe je ze het beste aanpakt.
  • Wat een goeie huidverzorgingsroutine is bij melasma en welke producten je best absoluut vermijdt.
  • Welke eventuele supplementen kunnen helpen bij melasma.

Wanneer? Zaterdag 20 juli 2024 van 10 uur tot ongeveer 12 uur. De cursus kan altijd iets uitlopen naargelang de vragen van de deelnemers.

Waar? Online via Zoom – Je krijgt de link voor deelname toegestuurd op 19 juli.

Prijs? Dit is het tweede deel van een tweedelige cursus over zonverzorging. Meer info over deel 1 vind je hier. Omdat deel 1 de basis vormt waarop we in deze cursus verder bouwen, kan je deel 2 niet op zichzelf volgen. De kostprijs voor de volledige bundel van twee cursussen, PDF en recepten inbegrepen en opname van de cursussen beschikbaar tot twee weken na de datum van de cursus, is 129 euro. Schrijf je in voor of op 22 juni, dan krijg je een vroegboekkorting en kan je beide cursussen volgen aan 119 euro.

Heb je deel 1 vorig jaar al gevolgd? Dan kan je deel 2 volgen aan 87 euro. De vroegboekkorting is enkel geldig op de bundel. 

Inschrijven? Stuur een mail naar anntje@kruidigleven.be 

Na bevestiging van je inschrijving krijg je de betalingsmodaliteiten. Je plaats wordt pas gereserveerd na ontvangst van het inschrijvingsgeld. 

Aangezien ik heel veel zorg en tijd besteed aan het uitwerken van de cursussen, is een inschrijving geldig voor 1 persoon en kan de cursus en bijbehorend cursusmateriaal niet gedeeld worden met anderen.
Heb je ingeschreven en kan je uiteindelijk toch niet deelnemen op de datum van de cursus? Dan is het goed om te weten dat je sowieso een opname van de cursus ontvangt. De beschikbaarheid van de opname kan dan eventueel worden verlengd. Lesgeld van online cursussen wordt niet terugbetaald.
Deel deze pagina:

Gegevens

Datum:
20 juli
Tijd:
10:00 tot 12:00