Laden Workshops

« Alle Workshops

 • Dit event is voorbij.

Word je eigen gezichtscupping expert – online workshop in “volg mee” format – VOLZET

2 december 2023 om 10:00 tot 12:00

Toen ik 38 werd zat ik in een midlife crisis. Echt: zo vroeg! (Het voordeel van zo’n vroege crisis is dat ze ondertussen ook al achter de rug is, maar dit terzijde). Mijn onbestemd midlife gevoel werd er niet beter op door een foto die genomen was voor mijn tweede boek SuperBUIKgevoel. Hij was genomen in profiel, en toen ik hem van de fotografe doorgestuurd kreeg, viel het me plots op: er was iets met mijn wangen. Ze begonnen een beetje te hangen! Ken je het gevoel dat je krijgt als je per ongeluk naar beneden in een spiegel kijkt? Wel, dat is ongeveer het gevoel dat ik ook had bij die foto (die uiteindelijk wél in het boek verschenen is. ZO trots ben ik dus blijkbaar ook weer niet :-).

Die foto, samen met de pigmentvlekken waarvan ik last had, vormden een motivatie om me nog meer te gaan verdiepen in huidverzorging.  Ik leerde over actieve ingrediënten die de elasticiteit van je huid kunnen verbeteren (zoals onder andere co enzym-q10, niacinamide en vitamine C) en maakte kennis met en volgde opleidingen over gezichtscupping en guasha: technieken uit de traditionele Chinese geneeskunde die niet alleen helpen om je huid op een natuurlijke én goedkope manier vitaal te houden, maar die tegelijkertijd ook voor ontspanning en mentale rust zorgen.

Ik ben een vrij ongeduldig persoon, vandaar dat het vooral de cupping was die ik bleef volhouden: het is een techniek die – eens je hem goed onder de knie hebt – absoluut niet veel tijd in beslag neemt én die ongelooflijk goeie resultaten geeft ZONDER dat het een aderlating is voor je portemonnee (en niet minder belangrijk: zonder dat je er plots onnatuurlijk uitziet). En het enige wat je ervoor nodig hebt, is een goeie gezichtsolie en een 2 siliconen cups.

Wat doet gezichtscupping?

 • Het stimuleert de doorbloeding van je huid en verhoogt de zuurstoftoevoer naar je huid.
 • Het verbetert de doorstroming van lymfe en de afvoer van gifstoffen in je huid.
 • Het stimuleert de celvernieuwing in je huid.
 • Het stimuleert de elastine- en collageenaanmaak in je huid.
 • Het helpt spanning in je gezichtsspieren te verminderen.

Wat is het effect van gezichtscupping?

Als je gezichtscupping op de juiste manier en op regelmatige basis toepast, dan kan je de volgende effecten verwachten:

 • Je krijgt een gezondere uitstraling en een mooiere teint.
 • Door de verhoogde collageen- en elastineaanmaak krijg je mettertijd een stevigere, strakkere en vollere huid.
 • Fijne lijntjes en rimpels verminderen (zelfs hangende oogleden en lijntjes rond de mond kan je hiermee aanpakken).
 • Eventuele zwelling in je gezicht vermindert.
 • De zogenaamde onderkin vermindert of verdwijnt door een verbetering van de lymfecirculatie. Vaak geeft dit een spectaculair verschil.
 • De spierspanning in je gezicht verbetert (bij veel mensen helpt het hierdoor ook tegen tandenknarsen én het geeft zelfs goeie resultaten bij eenzijdige gezichtsverlamming, hoe fantastisch is dit?).

Hoe voer je cupping uit?

De doeltreffendheid van je cuppingroutine hangt af van de techniek die je gebruikt. Cupping is niet zo moeilijk, maar vraagt wel een beetje oefening én het is heel belangrijk dat je de juiste techniek toepast. Anders kan je het tegenovergestelde effect creëren van wat je beoogt: het kan je huid te fel stretchen, kleine bloedvaatjes beschadigen of blauwe plekken veroorzaken.

Wat leer je in deze workshop?

Na deze workshop ben je jouw persoonlijke cupping-professional en kan je je leven lang jouw eigen gezicht (en hals + décolleté) behandelen met een professionele cuppingmassage. Je leert hoe je je huid het beste kan behandelen en hoe je eventuele ‘probleemzones’ kan verbeteren. Je leert ook welke acupressuurpunten in het bijzonder goed zijn voor jou specifieke noden.

Ik geef de workshop in een “volg mee” format. De bedoeling is dus dat je de technieken in realtime mee uitvoert, zodat je al een keer kan oefenen en dadelijk feedback krijgt bij eventuele problemen. Op die manier ben je er ook zeker van dat je de bewegingen juist uitvoert.

Je krijgt nadien een pdf versie van de workshop toegestuurd inclusief een handig stappenplan van de volledige routine dat je op je badkamer kan leggen als  geheugensteun.

Waarom geef ik deze workshop?

Al sinds 2004 ben ik gepassioneerd door de traditionele geneeswijzen van het oosten en door reflexologie. Na een afzonderlijke opleiding reflexologie, combineerde ik in 2010 beide therapieën tijdens een opleiding volgens de zienswijze van de Zuid-Afrikaanse acupuncturiste en reflexologe Lilian Tibshraeny-Morten. Daar waar de gewone reflexologie vrij symptomatisch werkt (heb je last van je nek, dan bewerk je de reflexzones van de nek) en daardoor niet altijd voor een duurzaam resultaat zorgt, werkt de aanpak van Tibshraeny oorzakelijk. Door kennis van beide systemen weet je immers de oorzaak van die stijve nek en kan je daarop werken.

Die zienswijze trek ik graag door naar het hele cosmetische verhaal: heb je een lijn rondom je mond die je niet aanstaat, dan volstaat het meestal niet om enkel die lijn rondom je mond te behandelen. Daarom pas ik de gemengde zienswijze ook graag toe op cosmetische cupping. Wat je in deze workshop leert is dus een mengeling van de traditionele techniek die ik leerde van de Franse cuppingexperte en acupucturiste Sakina di Pace (TFCE) en mijn persoonlijke aanpak.

Wat heb je nodig om mee te kunnen doen aan de workshop?

 • Siliconen facial cups in twee maten (géén glazen cups!): een gewone maat voor het gezicht en een extra kleine voor rond de ogen en mond. Je vindt facial cups makkelijk online en ze zijn niet duur. Heb je moeite met het vinden van de juiste cups, stuur me dan even een mailtje.
 • Een gezichtsolie, best een gewone plantaardige olie voor cosmetisch gebruik naar keuze: jojoba, zonnebloem, druivenpitolie, …
 • Een hydrolaat, zoals rozen- of oranjebloesemwater (liefst in een sprayflesje) of thermaal water in een sprayfles.
 • Een proper gezicht (Een beetje oogmake-up is geen probleem, maar er mag voor de cupping geen make up op de rest van je gezicht zitten.)
 • Een spiegel.

Belangrijk

Je past beter GEEN cupping toe:

 • Als je recent botox of fillers hebt gehad (wacht tenminste 3 maanden na de behandeling alvorens met cupping te starten).
 • Op een zonverbrande huid.
 • Op open wonden of ontstoken, geïrriteerde huid.
 • Op een zeer dunne huid.
 • Als je huidkanker hebt.
 • Gezichtscupping is veilig tijdens de zwangerschap, de nek of décolleté mag je echter NIET cuppen tijdens de zwangerschap.

Ben je niet zeker of cupping voor jou geschikt is, maar wil je graag meedoen? Stuur me dan een mailtje: anntje@kruidigleven.be

Wanneer? Zaterdag 2 december 2023, van 10 uur tot ongeveer 12 uur. 

Waar? Online via Zoom – Je krijgt de link voor deelname toegestuurd op 1 december.

Prijs? 87 euro, PDF van de workshop en overzicht van alle stappen van de routine inbegrepen.

Inschrijven? Stuur een mail naar anntje@kruidigleven.be 

Algemene voorwaarden:

Na bevestiging van je inschrijving krijg je de betalingsmodaliteiten. Je plaats wordt pas gereserveerd na ontvangst van het inschrijvingsgeld. Ook de kortingscode kunnen we je pas mailen als de inschrijving voltooid is.

Een inschrijving is geldig voor 1 persoon. De cursus en bijbehorend cursusmateriaal kunnen niet gedeeld worden met anderen.
Door in te schrijven voor deze workshop ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden. Mocht je uiteindelijk toch niet kunnen deelnemen, mag je altijd iemand anders in jouw plaats laten deelnemen. Inschrijvingsgeld voor online cursussen wordt niet terug betaald. (Een replay is altijd beschikbaar).
Deel deze pagina:

Gegevens

Datum:
2 december 2023
Tijd:
10:00 tot 12:00