Laden Workshops

« Alle Workshops

  • Dit event is voorbij.

Kruiden bij herfst- en winterkwaaltjes – live workshop in Langdorp – VOLZET

9 december 2022 om 13:00 tot 16:00

Winter, seizoen van zonnige wandelingen in de sneeuw, warme chocolademelkmokken, een brandend haardvuur en kaarsjes. Maar evengoed van grijze, sombere en donkere dagen die er wel eens voor kunnen zorgen dat we ons zowel fysiek als mentaal minder goed in ons vel voelen.

De winter stond in de oude Keltische natuurgodsdienst symbool voor transformatie van het oude: tijd om zorgen en ballast uit het verleden uit te bonjouren om zo weer plaats te maken voor iets nieuws. Denk aan de natte, rottende blaadjes onder de kale bomen. Ze voorzien de bomen van voedingsstoffen zodat er in de lente weer frisse groene blaadjes en heerlijk geurende bloesems aan kunnen groeien.

In de tijd van onze groot- of overgrootouders was de winter een seizoen waarin veel gerust werd. Tegenwoordig nemen we daar veel minder de tijd voor. We vinden het normaal om even hard te werken in de herfst en de winter – wanneer het overdag amper acht uur licht is – als in de lente en de zomer, wanneer de zon zo’n 17 uur aan een stuk kan schijnen . Ons lichaam vindt dat echter niet altijd een topidee en probeert ons dat duidelijk te maken via hoesten, kuchen, niezen, keelpijn, vermoeidheid of andere zogenaamde winterkwaaltjes. Gelukkig heeft de natuur planten voorzien die ons kunnen helpen om zulke symptomen te voorkomen en/of te genezen.

In deze workshop leer je welke kruiden je daarvoor kan inzetten. Want hoewel iedereen een plant als bijvoorbeeld Echinacea wel kent, gebruiken de meeste mensen dit soort kruiden vaak niet op de correcte manier.

Het is daarom belangrijk om de volgende dingen te weten:

  • De kruiden die je inzet tijdens de eerste tekenen van ziek worden, zijn anders dan de kruiden die je gebruikt wanneer je al ziek bent.
  • Er zijn verschillende soorten hoest en het is belangrijk om te weten door welke soort je geplaagd wordt om het juiste kruid te kunnen uitkiezen voor het juiste type hoest.
  • Er zijn twee verschillende soorten koorts en ook hier is het weer belangrijk om te weten met welke soort je te maken hebt om het juiste kruid te kiezen.

In deze cursus leer je:

  • Hoe je je immuniteit kan ondersteunen. De kracht van je immuunsysteem is immers afhankelijk van een aantal factoren die je kan beïnvloeden via je levensstijl en via een bepaalde categorie van kruiden, die immuuntonicums, worden genoemd (en nee, Echinacea is geen immuuntonicum;-). Je leert daarom de kruiden kennen die je weerbaarder maken, bijvoorbeeld als mensen rondom jou ziek zijn en je lichaam zich moet beschermen tegen de in het rond circulerende verkoudheids- of griepvirussen.
  • Hoe je je lichaam kan ondersteunen als je toch ziek wordt. Je komt te weten hoe je symptomen als hoest, keelpijn en koorts kan verzachten en hoe je het voor jezelf zo aangenaam mogelijk kan maken terwijl je uitziekt. In dit hoofdstuk komen kruiden aan bod die je een infectie helpen te overwinnen.

We maken:

  • Een lekkere antiverkoudheidsthee die we meteen ook opdrinken.
  • Een makkelijke hoestremedie die je mee naar huis kan nemen.
  • Een immuunversterkend elixir dat je mee naar huis kan nemen.

Wanneer? Vrijdag 9 december van 13 uur tot ongeveer 16 uur. (Workshops kunnen altijd uitlopen afhankelijk van de vragen die gesteld worden.

Waar? Herberg Hof van Vlaanderen, Langdorpsesteenweg 246, 3201 Langdorp (Aarschot)

Inschrijven? Stuur een mail naar anntje@kruidigleven.be Er is plaats voor maximum 8 personen. 

Prijs?  87 euro. Syllabus met recepten, koffie en thee en twee producten die je zelf maakt, zijn in de prijs inbegrepen.

Voorwaarden:

Door in te schrijven voor deze workshop ga je automatisch akkoord met de volgende algemene voorwaarden. Heb je ingeschreven en kan je op de datum van de workshop toch niet komen, dan mag je iemand anders in jouw plaats sturen. Zeg je minstens 14 kalenderdagen voor de workshop af, dan wordt de helft terugbetaald.  Afzeggingen in de periode nadien kunnen niet worden terugbetaald.
Deel deze pagina:

Gegevens

Datum:
9 december 2022
Tijd:
13:00 tot 16:00

Geef een reactie