• Berichtcategorie:Recepten
  • Bericht reacties:1 Reactie
  • Leestijd:2 minuten gelezen

Oktober … de eerste koude is een feit en dat zal ik geweten hebben. Vorige week kwam ik van het werk thuis met een koudegevoel dat ik maar niet van me af kon schudden. Na een weekje tussen hoestende en niezende mensen doorgebracht te hebben, zat de eerste verkoudheid er blijkbaar aan te komen. Daarom dook ik de keuken in om iets lekker verwarmends te maken. Naar Hippocrates’ spreekwoord ‘Laat voedsel je medicijn zijn’, maak ik op zo’n momenten graag gebruik van zoveel mogelijk medicinale kruiden. Zo ontstond het volgende überheerlijke gerechtje dat me gelukkig deed stoppen met bibberen.

Ingrediënten (voor ongeveer 3 personen):

1 rode paprika

2 middelgrote preien

2 middelgrote uien

2 dikke teentjes look

5 cm verse gember, geschild

ongeveer 400 ml tomatenpassata

250 gram rundsgehakt

1 glas rode wijn

1 theelepel komijnzaadjes

1 theelepel tijm

1 theelepel madras currypasta

boekweitnoedels

Werkwijze:

Doe wat olijfolie in een pot en stoof er de uien, komijnzaadjes en tijm in aan. Wacht tot de ui wat glazig ziet en voeg er dan het gehakt aan toe. Blus met de wijn en laat wat garen. Snij ondertussen de prei, de paprika en de look in stukjes, rasp de gember en voeg alles bij het gehaktmengsel. Kruid met peper en zout en laat een tiental minuutjes stoven. Voeg hierna de tomatenpassata toe, kruid goed met peper en zout en laat zo’n twintig minuutjes zachtjes pruttelen. Voeg op het einde de currypasta toe.

Kook in een andere pot in gezouten water de boekweitnoedels in een zevental minuutjes gaar. Voeg de saus bij de noedels, schenk een bodempje wijn in een glas en doe er een aantal druppeltellers vlierelixir bij en laat het je smaken!

Deel deze pagina:

Deze post heeft een reactie

  1. Ingrid

    Bedankt voor het delen van dit heerlijke recept. En je hoeft het niet alleen te maken als je verkouden bent. Wij raspen er ook nog een beetje geitenparmezaan overheen. Dat is ook lekker.

Geef een reactie