“Maar wat kan ik nu doen met die rode meidoornbesjes?”, hoor ik je al mijmeren. Naast thee, kan je er ook een lekker kruidenstrooisel voor desserts mee maken.  Dat doe je zo*:

2 delen meidoornbessen, gedroogd en gemalen tot poeder in de koffiemolen

1 deel kaneelpoeder

1/2 deel kardemompoeder

1/2 deel steranijs

1 deel gemalen kokos die je licht roostert in een droge pan

Roer alle ingrediënten onder elkaar en schep in een strooipotje. Gebruik op desserts, fruitsalades of smoothies.

 

* Dit recept is mijn eigen interpretatie van een kruidenmix van Rosemary Gladstar.

Deel deze pagina:

Deze post heeft 2 reacties

  1. dat ziet er erg lekker uit.
    moeten de pitjes uit de besjes vraag ik me af?

    liefs

    1. Dag Diana, de pitjes hoeven er niet uit hoor. Eens de bessen gedroogd zijn, haal je ze makkelijk door de koffiemolen, de pitjes worden dan gewoon mee fijngemalen.

Geef een reactie

Sluit Menu