Laden Workshops

« Alle Workshops

  • Dit event is voorbij.

Hormonen in balans – Deel 1: voeding – VOLZET

25 september 2023 om 19:00 tot 21:00

Ben jij iemand die veel last heeft van cyclusgebonden klachten zoals opgeblazen buik, stemmingswisselingen, hoofdpijn, vermoeidheid, pijnlijke borsten, buikpijn en rusteloosheid? Is je menstruatie veel te hevig of onregelmatig? Word je elke maand opnieuw geplaagd door PMS?

Onze menstruatiecyclus is een belangrijke graadmeter voor onze gezondheid. En hoewel bovenstaande en andere symptomen vaak voorkomen, zijn ze niet normaal. Je hoeft namelijk niet elke maand gebukt te gaan onder de pijn of overvallen te worden door stemmingswisselingen puur omdat je een vrouw bent en vrouwelijke hormonen hebt.

In de zoektocht naar verlichting voor deze klachten, beginnen vrouwen vaak supplementen of kruiden te gebruiken. Meestal met weinig resultaat tot gevolg. Er bestaat immers niet zoiets als een quick fix voor cyclusproblemen. Zo lang we het grotere plaatje niet zien en niet snappen hoe we deze kwaaltjes in de eerste plaats ontwikkelen, zal het slikken van supplementen geen soelaas bieden.

Er is dus een bredere aanpak nodig. Het fundament van onze gezondheid moet verstevigd worden, in de eerste plaats via voeding en waardevolle mineralen. Gebruik je daarna aanvullend kruiden, dan kunnen ze van enorme waarde zijn. Het enige wat daarvoor nodig is, is een beetje kennis. Kennis over welke voeding ons hormonaal kan ondersteunen (en welke voeding dat net niet doet). En kennis over welke typische vrouwenkruiden je van die lastige euvels kunnen afhelpen én hoe je ze gebruikt.

In deel 1 van deze online cursus leer je hoe wat je eet een grote invloed heeft op je vrouwelijke gezondheid.

Je leert:

. Hoe je cyclus in elkaar zit, hoe hormonale balans eruitziet en wat de stoorzenders zijn die onevenwicht in je hormonen veroorzaken.

. Welke mineralen en vitaminen in het bijzonder belangrijk zijn voor ons als vrouw en hoe ze je hormonaal evenwicht kunnen maken of kraken.

. Hoe je met voeding je hormonaal evenwicht kan beïnvloeden (zowel positief als negatief) en hoe het vermijden van bepaalde voedingsmiddelen voor een hormonale nachtmerrie kan zorgen.

. Welke belangrijke rol je lever speelt in het hele hormonenverhaal en hoe je hem voedingsgewijs het best kan ondersteunen (en wat je vooral niet moet doen als je je lever gezond wil houden).

Wanneer? Maandag 25 september van 19 u tot ongeveer 21 u. (cursussen kunnen altijd wat uitlopen naargelang jullie vragen aan het einde).

Waar? Online, via Zoom. Je krijgt een link van zodra je inschrijving inorde is. Na afloop krijg je de PDF van de cursus toegestuurd.

Inschrijven? Stuur een mail naar anntje@kruidigleven.be

Prijs? 67 euro

Volg je zowel deel 1 als deel 2 van deze cursus, dan kan je beide cursussen volgen aan 99 euro. Meer info over deel 2 vind je hier. 

Na bevestiging van je inschrijving krijg je de betalingsmodaliteiten. Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van het inschrijvingsgeld. De link naar de cursus ontvang je een aantal dagen voor aanvang van de cursus. Aangezien ik heel veel zorg en tijd besteed aan het uitwerken van de cursussen, is een inschrijving geldig voor 1 persoon en kan de cursus en bijbehorend cursusmateriaal niet gedeeld worden met anderen.

 

Wat deelnemers zeggen over de cursussen van Anntje:

“Deze cursus over de vrouwelijke cyclus overtrof mijn verwachtingen. De info was allemaal super duidelijk en gaf antwoorden op quasi al mijn vragen. Super interessant onderwerp, zelfs interessanter dan verwacht en aangenaam, duidelijk en gestructureerd uitgelegd. Altijd leuk zo’n zaterdag te starten met een fijne cursus.”

“Allereerst merci voor de leuke en boeiende cursus van zaterdag. Ik was achteraf helemaal gemotiveerd om verder op onderzoek uit te gaan naar de kruiden en verder te studeren in je cursus. Wat ik wel tof vind aan jouw werkwijze is dat je het geheel plaatje goed kan zien, dat je kan zien wat de oorzaak van het probleem is en het daarom ook écht kunt aanpakken. Tegenwoordig is dat bijna een zeldzaamheid, kwalitatief advies.”

“Ik vond de cursus echt super leerrijk. De informatie die jij geeft, is zo volledig en kom je nergens tegen. Het was ook een eye opener hoe ik door strikt een dieet te volgen, waarschijnlijk mijn hormonaal evenwicht onbewust verstoord heb. Ik kreeg meer inzichten dan verwacht en ben blij dat ik de cursus gevolgd heb.”

Deel deze pagina:

Gegevens

Datum:
25 september 2023
Tijd:
19:00 tot 21:00