Laden Workshops

« Alle Workshops

  • Dit event is voorbij.

Cosmetica zelf maken – extra cursus over huidverzorging, natuurlijke grondstoffen en grondstoffen uit het labo

17 september om 10:00 tot 12:00

Deze cursus is voor iedereen die de workshop “Cosmetica zelf maken” gevolgd heeft en zich verder wil verdiepen in de verschillende grondstoffen waarmee je kan variëren. Je kan de cursus dus enkel volgen als aanvulling op de live workshop “Cosmetica maken”. Ik wil je met deze cursus graag verder inspireren om variatie aan te brengen in de producten die je maakt en je laten zien dat dat doeltreffende cosmetica maken echt niet moeilijk is.

In deze cursus leer je:

  • Waarom de barrièrefunctie van je huid zo belangrijk is en waarom het beschadigen ervan (al dan niet door het gebruik van – ook vaak natuurlijke – cosmetica) de weg opent voor huidproblemen als acne, droge huid en rosacea.
  • Hoe huidveroudering ontstaat en wat je kan doen (en in je producten kan verwerken) om het proces te vertragen.
  • Welke ingrediënten je best kan mijden in cosmetica (en nee, dat zijn niet de parabenen) en welke ingrediënten helemaal OK zijn en hoe je ingrediëntenlijsten interpreteert. (Ik vind het zelf altijd leuk om op basis van een ingrediëntenlijst van een fijn product, een nieuw product te ontwikkelen).
  • Waarom plantaardige oliën zo goed zijn voor je huid en hoe je ze wel en niet gebruikt. (Tip van de sluier: gebruik oliën best niet puur op je huid).
  • Hoe en in welke gevallen je etherische oliën wel of niet kan gebruiken voor huidverzorging.
  • Welke de beste actieve ingrediënten uit het labo zijn, waarvoor ze dienen en hoe je ze gebruikt.
  • Hoe je goeie producten uit de winkel van de minder goeie onderscheidt. (En je je dus niet blauw betaalt aan een product dat qua werking miniem of nihil is.)

Wanneer? Zaterdag 17 september van 10 tot ongeveer 12 uur.

Waar? Online, via Zoom. Je krijgt een link van zodra je inschrijving inorde is.

Inschrijven? Stuur een mail naar anntje@kruidigleven.be

Prijs? 67 euro, syllabus inbegrepen.

Na bevestiging van je inschrijving krijg je de betalingsmodaliteiten. Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van het inschrijvingsgeld. De link naar de cursus ontvang je een aantal dagen voor aanvang van de cursus. Aangezien ik heel veel zorg en tijd besteed aan het uitwerken van de cursussen, is een inschrijving geldig voor 1 persoon en kan de cursus en bijbehorend cursusmateriaal niet gedeeld worden met anderen.

 

Deel deze pagina:

Gegevens

Datum:
17 september
Tijd:
10:00 tot 12:00

Geef een antwoord