Laden Workshops

« Alle Workshops

Cosmetica zelf maken – extra cursus over huidverzorging, natuurlijke grondstoffen en grondstoffen uit het labo

6 april om 19:00 tot 21:00

Deze cursus is voor iedereen die de workshop “Cosmetica zelf maken” (vroeger) gevolgd heeft OF voor mensen die al zelf cosmetica maken en zich verder willen verdiepen in de verschillende grondstoffen waarmee je kan variëren. Ik wil je met deze cursus graag verder inspireren om variatie aan te brengen in de producten die je maakt en je laten zien dat doeltreffende cosmetica maken echt niet moeilijk is.

In deze cursus leer je:

  • Waarom de barrièrefunctie van je huid zo belangrijk is en waarom het beschadigen ervan (al dan niet door het gebruik van – ook vaak natuurlijke – cosmetica) de weg opent voor huidproblemen als acne, droge huid en rosacea.
  • Hoe huidveroudering ontstaat en wat je kan doen (en in je producten kan verwerken) om het proces te vertragen.
  • Welke ingrediënten je best kan mijden in cosmetica (en nee, dat zijn niet de parabenen) en welke ingrediënten helemaal OK zijn en hoe je ingrediëntenlijsten interpreteert. (Ik vind het zelf altijd leuk om op basis van een ingrediëntenlijst van een fijn product, een nieuw product te ontwikkelen).
  • Waarom plantaardige oliën zo goed zijn voor je huid en hoe je ze wel en niet gebruikt en welke de beste zijn voor huidverzorging.
  • Welke de beste actieve ingrediënten uit het labo zijn, waarvoor ze dienen en hoe je ze gebruikt.
  • Hoe je goeie producten uit de winkel van de minder goeie onderscheidt. (En je je dus niet blauw betaalt aan een product dat qua werking miniem of nihil is.)

Wanneer? Donderdag 6 april van 19 tot ongeveer 21 uur.

Waar? Online, via Zoom. Je krijgt een link op 6 april in de voormiddag.

Prijs? 67 euro, PDF inbegrepen en opname van de cursus beschikbaar tot twee weken na de datum van de cursus.

Inschrijven? Stuur een mail naar anntje@kruidigleven.be 

Na bevestiging van je inschrijving krijg je de betalingsmodaliteiten. Je plaats wordt pas gereserveerd na ontvangst van het inschrijvingsgeld. 

Aangezien ik heel veel zorg en tijd besteed aan het uitwerken van de cursussen, is een inschrijving geldig voor 1 persoon en kan de cursus en bijbehorend cursusmateriaal niet gedeeld worden met anderen.

Heb je ingeschreven en kan je uiteindelijk toch niet deelnemen op de datum van de cursus? Dan is het goed om te weten dat je sowieso een opname van de cursus ontvangt. (De beschikbaarheid van de opname kan dan eventueel worden verlengd) Lesgeld van online cursussen wordt niet terugbetaald.

 

Deel deze pagina:

Gegevens

Datum:
6 april
Tijd:
19:00 tot 21:00

Geef een antwoord