• Berichtcategorie:Video
 • Bericht reacties:6 Reacties
 • Leestijd:1 minuten gelezen

In deze video kom je te weten waarom etherische oliën niet per sé goed zijn voor je huid.

Contactallergie veroorzaakt door etherische olie
Deel deze pagina:

Deze post heeft 6 reacties

 1. Nicky Caplin

  Hoi Anntje, boeiend boeiend!
  Ik heb nog twee vraagjes ivm etherische oliën…

  In de familiesauna waar ik soms kom, worden opgietsessies gehouden met echte etherische oliën (verwerkt in ijs dat op de hete stenen wordt gekapt). Is ook daarmee een reëel risico op contactallergie of is die verdunning eerder voldoende groot?

  En mijn andere vraag… een kennis van me neemt dagelijks als “voedingssupplement” een capsule met etherische oliën. Hij koopt die in Wallonië, heeft het gebruik ervan ook daar leren kennen. Ik weet niet precies welke eo er in zitten. Hoe zit het daarmee qua allergische reacties (bij inwendig gebruik in het algemeen dan, omdat we niet weten welke stoffen het bevat)? Is dat veiliger in gebruik dan eo op de huid?
  Zeer zonnige groetjes uit Engeland, omgeving Glastonbury…!
  😉

  1. Anntje Peeters

   Hoi Nicky in het prachtige Glastonbury!
   Wat de sauna betreft: daar kan ik niet op antwoorden. Ik weet niet precies welke olie ze er gebruiken en hoeveel, hoe dicht je erbij komt, etc… Geen idee.

   Qua inwendig gebruik van etherische oliën zijn er verschillende visies. Sommigen zeggen dat dat OK is, terwijl anderen moord en brand schreeuwen. 🙂 Ik zie persoonlijk niet echt het nut in van het innemen van etherische olie als supplement en zou het zelf ook nooit langdurig doen.

   Van pepermuntolie weet ik wel dat het in capsules wordt aangeboden tegen prikkelbare darm. Sowieso moeten die oliën altijd in een capsule zitten, want anders zouden ze je slokdarmslijmvlies kunnen verbranden. Ik zie inwendig gebruik van etherische olie eerder als een noodoplossing (het zijn tenslotte sterke antibiotica) en niet als iets om als supplement te gebruiken. Daar zijn theetjes volgens mij veel beter voor. Groetjes en geniet ze daar!

 2. Debby

  Bij muggen- of dazenbeten is een druppel pure EO van lavendel het enige dat echt helpt. EO van lavendel in groene klei werkt nauwelijks. Ook verscheidene zalfjes van de apotheek helpen niet. Heb zelf zalfjes met cortisone maar niks helpt.
  Een pure druppel EO zorgt voor veel minder jeuk en zorgt er ook meestal voor dat de beet niet groter wordt. Want na een beet worden deze gemiddeld 5 cm met alle kleuren van de regenboog. Geel, rood, blauw…
  Heb jij dan een andere tip? Wil natuurlijk geen contact allergie krijgen, maar het is momenteel echt het enige dat helpt.
  Ik gebruik wel je anti teken- en muggenbetenspray met duizendblad. Maar soms ben ik toch té lekker ?

 3. Annabel

  Tja, alles met mate en niet onbezonne tewerk gaan … Essentiele olien zijn zeer effectief maar ook zeer geconcentreerd et krachtig dus je moet weten hoe ermee omgaan . Ik gebruik heel vaak essentiele olien voor in het huishouden en cosmetica maar de beste resultaten zijn voor mij als huisapotheek . De olien los ik op oftewel in amandelolie of zelf in kokosolie …

 4. Aline Lockefeer

  omdat ik al jaren buikklachten heb, kocht ik het boek “super buik gevoel” en begon met een paar van de eenvoudige tips (vooral het nemen van de bitters en kleine aanpassingen in mijn voeding). na een viertal weken is het verschil al enorm groot. gezwollen buik en gezwollen gevoel zijn weg en buikpijn en krampen heb ik ook niet meer; idem voor brandend maagzuur;

  dit boek is echt wel een aanrader en je hoeft geen dure supplementen of zo te kopen, om ermee aan de slag te kunnen. Wat een wereld van verschil, ook al dacht ik dat ik gezond aan het eten was, ook ik maakte een paar fouten, die mijn spijsvertering niet in dank afnam.

  1. Anntje Peeters

   Dankjewel voor je fijne feedback, Aline!

Geef een reactie