• Berichtcategorie:Video
 • Bericht reacties:21 Reacties
 • Leestijd:1 minuten gelezen

In deze video leer je hoe je brandnetels plukt zonder handschoenen en zonder jezelf te prikken. 😉

Deel deze pagina:

Deze post heeft 21 reacties

 1. Jenny

  Ik hou het bij mijn eigen(wijze) manier van plukken: ik hou telkens mijn adem in zolang ik de brandnetel in mijn hand heb 😉

  Liefs van Molletje <3

  1. Anntje Peeters

   Hihi, ja, dat heb ik ook eens geprobeerd, maar bij mij werkte het niet. 😉

 2. sonja

  Bij mij gaat het heeeel goed:-) tot dat ik ze waste..amai..zeg antje als ik de brandnetel 1 nacht laat trekken en drink er de volgende dag 1l van krijg ik zo een soort van muggebeet ..drink ik te veel of is het te straf..

  1. Anntje Peeters

   Oei, nog nooit van gehoord, van een brandnetelmuggenbeet. 😉 Maar misschien kan je er niet zo goed tegen. Een beetje minderen of even stoppen en zien of je het de volgende keer opnieuw hebt. Misschien is het toeval.

 3. Rita Batsleer

  Dag Anntje, in mijn kinderjaren, dan spreek ik dan rond 9 a 10 jaar, moesten mijn zus en ik brandnetel gaan plukken van ons moeder, langs de weg, alsook braambessen en stekelbessen. Anntje, ik weet niet of je de streek rond Assede kent, maar daar kom ik van, van die streek, een heel mooi boerendorp, met veel weiden en velden.
  groetjes Rita

 4. luc

  Beste Anntje.. je maakt me wel nieuwsgierig waarvoor jij vooral de brandnetel gebruikt en hoe? Leuk filmfragmentje 🙂

 5. hermans rose marie

  anntje,
  ik heb daar gen schrik van om eens geprikt te worden van brandnetel de redenen is mijn oma die heeft met vroeger gezegd dat het geen kwaad kan als je wordt geprikt omdat de netel dan iets afgeeft waar je sterker van
  wordt en dat het dan goed was tegen de reuma en die tintelingen die je daar dan van krijgt dat is dan iets van
  een natuurlijke verdoving, dus ik laat me prikken, groetjes rose marie

 6. elly ceelen

  hoe liefdevol en respect vol voor dat kostbare plantje……van moeder natuur
  neen zo prikt het je niet…..
  dank je wel om dat zo mooi weer te geven….

 7. Cynthia

  Onze wei staat nu vol. Vroeger gruwde ik van dat “onkruid” nu pluk ik het met liefde( en met handschoenen????) en maak er vanalles mee.
  Een paar ideetjes: pesto van brandnetel voor bij de pasta: ik weeg nooit af maat ga op het gevoel: 2handjes gewassen brandnetel, olijfolie, teentje look, geroosterde pijnboompitten, peper, zout mixen in keukenrobot. Als je bij mascarpone een flinke schep brandnetelpesto voegt dan is dat lekker als dio bij de apero.
  Brandnetelpannenkoeken: handvol gemixte gewassen brandnetels bij beslag voegen en goed roeren. Ik neem ook een hand vogelmuur en zuring als ik het vind. Super lekker

  1. Cynthia

   Sorry met snel te willen typen heb ik foutjes geschreven

  2. de block christine

   Dag Cynthia,
   Zou je ook iets anders dan mascarpone kunnen gebruiken? Je weet wel : koemelk intolerantie, alsook problemen met bewaarstoffen.

   Christine

 8. Nicky Caplin

  Moeder Natuur verdient inderdaad het respect dat jij zo mooi in je filmpje toont, Anntje. Bedankt dat je ons deelgenoot maakt van jouw prachtige en bijzondere contact met de Natuur, aan de hand van dit eenvoudige voorbeeldje! ????

 9. Nicky Caplin

  Die gekke vraagtekens waren in feite een smiley… groetjes, nicky

 10. Hoi Anntje, Wat een goed filmpje. Gisteren drie eetbare wilde planten wandelingen gegeven en voor gedaan hoe je een brandnetel plukt zonder je te prikken. Maar zelfs toen waren er mensen die het niet durfden. Ik ga hem op mijn Facebookpagina Woman into the Wild delen, zodat ik de laatste ‘angsthazen’ kan overhalen. Als ik veel brandnetels ga plukken, gebruik ik trouwens wel altijd handschoenen, omdat ik dan wat minder geduldig ben. Groene groet, Jacqueline

  1. Anntje Peeters

   Fijn Jacqueline! Mooie site heb je!

 11. Roger Proost

  Anntje,
  in het voorjaar komen er ook steeds lage netels te voorschijn waar nadien een wit bloempje in komt. Deze prikken niet. Zijn zij even goed van kwaliteit of niet?
  groetjes, Roger

  1. Anntje Peeters

   Dag Roger, ik vermoed dat je witte dovenetels bedoelt. Dat is een andere plant en heeft inderdaad niet dezelfde toepassingen en kwaliteiten als de brandnetel. Toch maar de brandnetel plukken dus! Veel plezier ermee!

 12. Angelique

  Wow!
  Heel erg nuttig!
  Ik troostte me so far altijd met de gedachte dat wat brandnetelprikken gezond zijn én zag het als een goede mentale oefening om me erover te zetten. De ‘pijn’ dus niet als pijn ervaren (want dat is het ook niet), maar als iets dat er gewoon is en waar ik voor kies geen aandacht aan te geven 🙂

  Haal het meeste uit elke ervaring… 🙂

 13. Willeke

  En hoe zorg je na het plukken ervoor dat je niet geprikt wordt, bijvoorbeeld bij het snijden? Of is het zo dat gedroogde brandnetels niet meer bultjes veroorzaken?

  1. Anntje Peeters

   Als je de brandnetels langs de onderkant vastneemt, dan prikken ze je meestal niet. Ik was ze zelfs met blote handen. Word zelden geprikt. Succes!

Geef een reactie