Laden Workshops

« Alle Workshops

  • Dit event is voorbij.

Natuurlijke gezichtsverzorging

16 februari 2019 om 13:30 tot 16:30

De oeroude verbinding tussen mens en natuur heeft de kenmerken van de plantenwereld in de menselijke genen vastgelegd. Dat heeft als gevolg dat natuurlijke verzorgingsproducten onmiddellijk ‘herkend’ worden door je huid en volledig worden opgenomen met een optimaal resultaat als gevolg. Het gebruik van plantaardige oliën, boters, bloemenwaters en andere natuurlijke stoffen voor de verzorging van je huid is dan ook bijna zo oud als de mensheid zelf.

Daarnaast worden er tegenwoordig via moderne technologie ook natuurlijke substanties geïsoleerd die aan je cosmetica een extraatje kunnen toevoegen. Grote bedrijven pakken daar in hun reclameslogans graag mee uit. Sommige van die stoffen zijn goed onderzocht en inderdaad erg werkzaam, andere stoffen klinken goed maar doen helemaal niets voor je huid. Jammer genoeg zitten de stoffen die wél werken in de gangbare crèmes vaak verwerkt in een cocktail van chemische ingrediënten die je huid allesbehalve goed doen.

In deze cursus maak je daarom ook kennis met een aantal actieve ingrediënten, waaronder niacinamide, hyaluronzuur, ureum en panthenol, die je in jouw zelfgemaakte, natuurlijke crème of serum verwerkt, zodat je wél het effect hebt van de goed onderzochte, actieve ingrediënten maar dan zonder de belastende chemische vulmiddelen erbij. Hierdoor leer je zelf producten maken waarin je het beste van twee werelden combineert.

In deze cursus ontdek je:

– Welke plantaardige oliën en derivaten ervan geschikt zijn voor jouw specifieke huidtype en waarom ze een must zijn in je huidverzorgingsroutine.

– Welke de gangbare ingrediënten zijn die je in aangekochte cosmetica best vermijdt omdat ze je huid kunnen irriteren.

– Welke actieve bestanddelen een bewezen effect op je huid hebben en hoe je ze in je crèmes kan verwerken voor een extra verstevigend, hydraterend of verzorgend effect.

– Waar je op moet letten bij de aanschaf van oliën en andere grondstoffen en hoe je ze moet bewaren.

– Wat de voor- en nadelen zijn van etherische oliën in je verzorgingsproducten en hoe je ze op een veilige manier gebruikt.

– Hoe je zelf op een eenvoudige manier een verstevigend serum en een luxueuze dagverzorging maakt.

– Hoe je in de toekomst nooit meer dure crèmes of serums hoeft te kopen en zo honderden euro’s uitspaart omdat je ze nu zelf kan maken.

Wanneer? Zaterdag 16 februari van 13u30 tot 16u30.

Waar? Wezemaal

Prijs? 97 euro, uitgebreide syllabus en 3 producten inbegrepen.

Inschrijven kan per mail naar anntje@kruidigleven.be

Je inschrijving is pas definitief na betaling van het lesgeld. (De betalingsgegevens ontvang je via mail).

Ingeschreven maar toch verhinderd?
Indien je na betaling toch niet kan deelnemen, gelieve dit zo snel mogelijk te laten weten. Tot 7 dagen voor de start van de cursus krijg je 100% van je inschrijvingsgeld terug. Vanaf een week voor de cursusdatum wordt de helft terugbetaald. Annuleer je pas 24 uur op voorhand, dan kan er niets terug betaald worden, tenzij er overmacht is.

Wat anderen zeggen over deze cursus:

Ik vind je workshop ‘helemaal af’.
Ik dacht bij het inschrijven ‘hmmm dit is best duur’, maar als je dan kijkt naar de zelfgemaakte productjes die we mee naar huis namen….denk ik hier al helemaal anders over.
Ook jouw manier van brengen; eerlijk, gewoon, geen blabla, geen commercie… was een aangename verrassing.
En wat de producten betreft… ‘een perzikhuidje’ is onderschat 🙂
Ik kijk alvast uit naar jouw volgende workshop en hoop dat ik er dan ook weer mag bij zijn.

 

“Zaterdag afspraak ten huize Anntje voor de workshop natuurcosmetica, en het was puur genieten. Tientallen flesjes en potjes passeerden één voor één de revue wij konden alles ruiken, voelen en dit met de deskundige uitleg van Anntje, en mochten zelfs delen in haar geheime persoonlijke schoonheidsmiddeltjes en niet te versmaden de vele tips en ervaringen van de mede-cursisten. Wat hebben wij hiervan veel bijgeleerd. In haar keuken mochten wij getuigen zijn van het maken van een zelfgemaakte gezichtscreme en een gezichtsreinigingscreme, iedereen mocht testen en stond versteld van het resultaat, qua geur en textuur was alles top en het belangrijkste: totaal vrij van schadelijke stoffen en veel goedkoper dan in de parfumerie. Dit is een aanrader voor iedereen die begaan is met zijn gezondheid en een mooi verzorgde huid. (kijk maar naar Anntje) !
Bedankt voor deze mooie namiddag.”

Deel deze pagina:

Gegevens

Datum:
16 februari 2019
Tijd:
13:30 tot 16:30
Deel deze pagina: