Laden Workshops

« Alle Workshops

  • Dit event is voorbij.

Gezond de herfst en winter door met kruiden – online workshop

24 oktober 2020 om 10:00 tot 12:00

Tijdens de herfst en winter is het eens zo belangrijk om jezelf goed te verzorgen. Je welzijn hangt immers af van een sterk lichaam. Meestal denken we dat het virussen en bacteriën zijn die ons ziek maken, maar dat klopt niet helemaal. Virussen en bacteriën circuleren namelijk de hele tijd rondom ons. Hoe komt het dan dat sommige mensen bijna voortdurend met een loopneus of verstopte sinussen rondlopen, terwijl deze beestjes op andere mensen precies helemaal geen vat hebben? Grofweg komt het erop neer dat mensen die niet vaak ziek worden een goed functionerend immuunsysteem hebben dat hen beschermt tegen ziek worden. Tijdens dit seizoen waarin we overvloedig in contact komen met verkoudheids- en griepvirussen (en tegenwoordig ook bijkomend het coronavirus), is het dan ook erg belangrijk om je natuurlijke afweersysteem te versterken en te ondersteunen. In deze cursus leer je daarom hoe je op een effectieve manier je immuunsysteem sterk maakt en welke kruiden je kan inzetten als je dan toch gegrepen wordt door een verkoudheid of griep.

In deze cursus leer je:

– Welke voedings- en plantenstoffen onontbeerlijk zijn om je weerstand hoog te houden in de winter en hoe je ze in je dagelijkse routine kunt integreren.

– Waarom de doeltreffendheid van je kruidenaanpak afhankelijk is van de kennis van twee belangrijke categorieën van kruiden: kruiden die preventief goed werken en kruiden die curatief goed werken. (En zo leer je meteen ook waarom echinacea niet werkt als je al ziek bent).

– Welke kruiden je best bij de hand hebt voor gebruik in acute gevallen: de kruiden die in je winterapotheek horen te zitten.

– Recepten om zelf op een heel simpele manier doeltreffende SOS-winterkwaaltjesproducten te maken. Online demo van een aantal handige winterkwaaltjes recepten. Desgewenst stuur ik je op voorhand een ingrediëntenlijst door, zodat je aan de andere kant van het scherm de recepten mee kan maken.

Wanneer?  Zaterdag 24 oktober 2020 van 10u tot ongeveer 12u.

Waar? Online via Zoom. Je krijgt een link van zodra je ingeschreven bent.

Prijs? 67 euro, inclusief syllabus en opname van de workshop.

Inschrijven? Stuur een mail naar anntjepeeters@gmail.com

Na bevestiging van je inschrijving krijg je de betalingsmodaliteiten. Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van het inschrijvingsgeld.
Deel deze pagina:

Gegevens

Datum:
24 oktober 2020
Tijd:
10:00 tot 12:00
Deel deze pagina: