Laden Workshops

« Alle Workshops

  • Dit event is voorbij.

Gezond de herfst en winter door met kruiden

19 januari 2019 om 13:30 tot 16:30

Tijdens de herfst en winter is het eens zo belangrijk om jezelf goed te verzorgen. Je welzijn hangt immers af van een sterk lichaam. Meestal denken we dat het virussen en bacteriën zijn die ons ziek maken, maar dat klopt niet helemaal. Virussen en bacteriën circuleren namelijk de hele tijd rondom ons. Hoe komt het dan dat sommige mensen bijna voortdurend met een loopneus of verstopte sinussen rondlopen, terwijl deze beestjes op andere mensen precies helemaal geen vat hebben? Grofweg komt het erop neer dat mensen die niet vaak ziek worden een goed functionerend immuunsysteem hebben dat hen beschermt tegen ziek worden. Tijdens dit seizoen waarin we overvloedig in contact komen met verkoudheids- en griepvirussen, is het dan ook erg belangrijk om je natuurlijke afweersysteem te versterken en te ondersteunen. In deze cursus leer je daarom hoe je op een effectieve manier je immuunsysteem sterk maakt en welke kruiden je kan inzetten als je dan toch gegrepen wordt door een verkoudheid of griep.

In deze cursus leer je:

– Welke voedings- en plantenstoffen onontbeerlijk zijn om je weerstand hoog te houden in de winter en hoe je ze in je dagelijkse routine kunt integreren.

– Waarom de doeltreffendheid van je kruidenaanpak afhankelijk is van de kennis van twee belangrijke categorieën van kruiden: kruiden die preventief goed werken en kruiden die curatief goed werken. (En zo leer je meteen ook waarom echinacea niet werkt als je al ziek bent).

– Welke kruiden je best bij de hand hebt voor gebruik in acute gevallen: de kruiden die in je winterapotheek horen te zitten.

– Recepten om zelf op een heel simpele manier doeltreffende SOS-winterkwaaltjesproducten te maken.

Wanneer?  Zaterdag 19 januari 2019 van 13u30 tot 16u30.

Waar? Wezemaal

Prijs? 87 euro

Inschrijven? Stuur een mail naar anntje@kruidigleven.be

Na bevestiging van je inschrijving krijg je de betalingsmodaliteiten. Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van het inschrijvingsgeld.
Ingeschreven maar toch verhinderd?
Indien je na betaling toch niet kan deelnemen, gelieve dit zo snel mogelijk te laten weten. Tot 7 dagen voor de start van de cursus krijg je 100% van je inschrijvingsgeld terug. Vanaf een week voor de cursusdatum wordt de helft terugbetaald. Annuleer je pas 24 uur op voorhand, dan kan er niets terug betaald worden, tenzij er overmacht is.
Deel deze pagina:

Gegevens

Datum:
19 januari 2019
Tijd:
13:30 tot 16:30
Deel deze pagina: