Laden Workshops

« Alle Workshops

Fiks je metabolisme – Online cursus

5 februari om 10:00 tot 12:00

Om goed voor jezelf te kunnen zorgen, is kennis over voeding van groot belang. Als je overweldigd bent door alle tegenstrijdige berichten over voeding of als je relatie met voeding in de loop der jaren wat ingewikkeld geworden is (door chronisch diëten of overmatig bezig te zijn met wat al dan niet ‘gezond’ is), dan is het heel moeilijk om écht gezond te eten. Voedsel wordt dan immers eerder een mentale aangelegenheid. Wat je buikgevoel, je instinct, je ‘goesting’ je ingeven, wordt overroepen door je brein dat je vertelt wat je wel of niet zou moeten eten. Op die manier kan zelfs het gezondste dieet ongezond worden.

De hamvraag om een gezond voedingspatroon te kunnen samenstellen is daarom: wat heeft mijn lichaam precies nodig om optimaal te kunnen functioneren en om dus van die klachten af te komen? Een erg belangrijk begrip daarbij is metabolisme, dat bondig gezegd voor de energieproductie in je lichaam instaat. Waarschijnlijk weten de meeste mensen wel dat een goed metabolisme belangrijk is voor een slanke lijn, maar het is vooral ook een sterk bepalende factor voor een goede gezondheid en alle kenmerken daarvan die zich uiten als volgt:

 • Je hebt veel energie.
 • Je hebt een uitstekende spijsvertering.
 • Je bent rustig, stress heeft weinig vat op je.
 • Je emoties zijn stabiel.
 • Je kan je goed concentreren.
 • Je slaap is verkwikkend en diep.
 • Je hebt een pijnloze menstruatie.
 • Je doorloopt de menopauze zonder al te heftige klachten.
 • Je blijft moeiteloos op een gezond gewicht

Het is dus niet alleen je gewicht, maar ook je spijsvertering, hormonen, slaapkwaliteit, gemoed en energieniveau die in belangrijke mate afhankelijk zijn van een goed draaiend metabolisme.

Wat veel mensen echter niet weten is dat ze door bepaalde voedings- en levensstijlkeuzes hun metabolisme net tégen werken. En uiteraard is het dan niet te verwonderen dat wat je ook doet, uiteindelijk niets lijkt te helpen. Het kan dan ook heel ontmoedigend zijn, wanneer je keer op keer initieel wel wat verbetering opmerkt, maar na een tijdje merkt dat je kwaaltjes – de zere buik, de vermoeidheid, de kilo’s – gewoon terug keren. Nu weet je dus dat dat komt omdat het gros van die diëten of gezondheidssystemen voorbijgaan aan het belang van een goed functionerend metabolisme.

In deze cursus krijg je een overzicht van de basisprincipes die belangrijk zijn om je metabolisme te ondersteunen of te herstellen.

Je leert:

 • Welke voeding je metabolisme ondersteunt en welke voeding het net tegenwerkt. Je krijgt hiervan ook een voedingsmiddelenlijst.
 • Waarom het apart eten van koolhydraten en eiwitten je metabolisme kan schaden.
 • Waarom ‘gezonde voeding’ soms meer kwaad dan goed doet.
 • Waarom het stabiliseren van je bloedsuiker een cruciale rol speelt in het herstellen van je metabolisme en hoe je dat kan doen.
 • Wat voedselfrequentie is en waarom het zo belangrijk is in het streven naar een goed metabolisme.
 • Hoe je zonder een bloedtest de werking van je eigen metabolisme kan evalueren en opvolgen.

Wanneer? Zaterdag 5 februari 2022 van 10u tot ongeveer 12u.

Waar? Online via Zoom – Je krijgt een link van zodra je inschrijving inorde is.

Prijs? 87 euro. Wanneer je inschrijft en de betaling inorde maakt voor 26 januari krijg je 20 euro korting en betaal je slechts 67 euro. Na de cursus krijg je de integrale opname van de cursus, een PDF met alle info en een voedingsmiddelenlijst toegestuurd.

Inschrijven? Stuur een mail naar anntje@kruidigleven.be

Na bevestiging van je inschrijving krijg je de betalingsmodaliteiten. Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van het inschrijvingsgeld. De link naar de cursus ontvang je na ontvangst van je betaling. Aangezien ik heel veel zorg en tijd besteed aan het uitwerken van de cursussen, is een inschrijving geldig voor 1 persoon en kan de cursus en bijbehorend cursusmateriaal niet gedeeld worden met anderen.

Wat deelnemers zeggen:

Ik vond het heel verhelderend, je legde het heel duidelijk uit. Ik heb zoals jij al beschreef alles geprobeerd (keto, low carb etcetera), dat ging goed maar daarna kwam ik toch weer aan en was weer ik terug bij af. Nu begrijp ik eindelijk hoe dat komt! Jouw uitleg was precies wat ik nodig had. Het klonk zo volslagen logisch, temidden van de wirwar aan verhalen van wat wel en niet ‘mag’.

Waar ik het meest aan heb gehad, zijn jouw persoonlijke inzichten en de kleine eet tips. Wat ik het meest apprecieer aan deze workshop: jouw diepgaande kennis en persoonlijke aanpak.

Ik heb erg genoten van de online cursus over het metabolisme. Ik hou van eenvoud en van zaken die lang vol te houden zijn en dat vind ik hier zeker.

Deel deze pagina:

Gegevens

Datum:
5 februari
Tijd:
10:00 tot 12:00
Deel deze pagina: