Laden Workshops

« Alle Workshops

  • Dit event is voorbij.

Bittere kruiden: onmisbaar voor een superBUIKgevoel – VOLZET

23 juni 2018 om 13:30 tot 16:30

Opstaan met een platte buik, maar aan het einde van de dag rond je taille een kledingmaat groter nodig hebben. Voor veel mensen is het helaas herkenbaar. Een chronisch slechte spijsvertering kan daarnaast ook heel wat andere klachten uitlokken en je moe en futloos maken. De bittere smaak is één van de belangrijkste remedies uit de kruidenwereld om je van deze klachten te kunnen afhelpen.

In onze cultuur zijn we immers gewend aan een overmaat aan zoet, zout en geraffineerd voedsel en de bittere smaak is bijna niet meer terug te vinden in ons westerse voedingspatroon. Met alle gevolgen vandien, want het is een smaak die ons lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. De bittere smaak speelt een rol in verschillende processen in je lichaam, maar vooral je spijsvertering en je figuur hebben er baat bij.

Je hebt bitters nodig als je:

  • je zin in zoet onmogelijk kan bedwingen en elke keer weer toegeeft aan die lonkende chocolaatjes of koekjes.
  • je een traag metabolisme hebt.
  • je vaak een opgeblazen gevoel hebt.
  • je regelmatig last hebt van zure oprispingen.
  • je maag regelmatig overhoop ligt.
  • je last hebt van voedselintoleranties.
  • je ofwel te veel trek in eten hebt ofwel net te weinig.
  • je je vaak sloom en moe voelt na het eten.

Tijdens deze cursus kom je alles te weten over de verschillende bittere kruiden die je bij deze kwaaltjes kunnen helpen. Je leert hoe je ze kan verwerken zodat je ze met smaak kan integreren in je voedingspatroon. Samen maken we ook kruidenbitters en bittere pilletjes die je na afloop van de cursus mee naar huis neemt.

Wanneer? Zaterdag 23 juni van 13u30 tot ongeveer 16u30.

Waar? Wezemaal

Prijs? 87 euro

Inschrijven? Stuur een mail naar anntje@kruidigleven.be

Na bevestiging van je inschrijving krijg je de betalingsmodaliteiten. Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van het inschrijvingsgeld. Annuleren kan tot een week voor de activiteit.

Wat anderen zeggen over deze cursus:

“Wauw!! Zo was de workshop van gisteren: “Bittere kruiden voor een vlotte spijsvertering en een slank figuur” en zeg nu zelf wie droomt hier niet van. Het nieuws van de workshop was zelfs al doorgesijpeld tot in Blankenberge en de dame is daadwerkelijk naar Wezemaal gekomen. Het was een leuke kleine groep en een prima ambiance en zoveel ervaringen en ideeën werden uitgewisseld, nauwelijks bij te houden.
Wij hebben weer superveel bijgeleerd.  Anntje haar passie, inzet en kennis werken aanstekelijk.  De workshops die jij organiseert zijn “liefde” voor wat je doet en waar je echt in gelooft.

Anntje heeft letterlijk en figuurlijk “alles uit de kast gehaald” om ons alles duidelijk te maken, al haar zelf gemaakte bitters, iedereen kon proeven naar hartenlust, en het bijzonderste was zelf aan de slag gaan met het maken van bitters en niet te vergeten haar zelfgemaakte bittere pilletjes: zo handig om mee op reis te nemen.
Het was veel praktische informatie om bitters toe te passen voor allerlei ziekten en kwaaltjes, en een stuk bewuster te kunnen omgaan met je spijsvertering.”

Deel deze pagina:

Gegevens

Datum:
23 juni 2018
Tijd:
13:30 tot 16:30

Locatie

Wezemaal
Deel deze pagina: