• Berichtcategorie:Recepten
  • Bericht reacties:1 Reactie
  • Leestijd:2 minuten gelezen

Valentijn… Ik ben niet zo gek van de commerciële hype die ervan gemaakt wordt. Maar het doet me wel denken aan chocolade enneuh… laat me daar nu wél gek van zijn.

Chocolade is de rijzende ster in de gezondheidswereld. Meer en meer wordt duidelijk dat chocolade thuis kan horen in een gezond eetpatroon. Dertig gram echte, pure chocolade bevat meer polyfenolen (ontstekingsremmende stoffen die helpen bij het voorkomen van hartaandoeningen en kanker) dan een kopje groene thee of een glas rode wijn. Chocolade houdt het bloed dun en de bloeddruk laag. Bovendien zorgt het ook nog eens voor een blij gemoed! En dat geldt natuurlijk ook allemaal voor de stof waaruit chocolade gemaakt wordt: cacao!

Tijd om vandaag eens een theetje te vervangen door chocolademelk me dunkt! 🙂

Ingrediënten (voor één kop)

1 volle eetlepel ongezoet cacao poeder (dat vind je in de natuurwinkel)

1 eetlepel lokale honing

genoeg heet water of volle melk en als je echt eens decadent wil doen: schapenmelk van bij de schapenboer op de versmarkt in Leuven: oh my god!

1 kaneelstok

1/4 tl vanillepoeder

snuifje chili (enkel voor de liefhebbers van een echte HOT chocolate :-))

Verwarm alles in een pannetje tot het kookt, haal de kaneelstok eruit en geniet!

 

 

 

 

 

Deel deze pagina:

Deze post heeft een reactie

  1. elly ceelen

    wat een supper heerlijk medicijn

    wat een zalig gevoel geeft me dat ….alleen al van het te lezen

    dubbel genieten ….hmmmmmmmm

Laat een antwoord achter aan elly ceelen Reactie annuleren