• Berichtcategorie:Recepten
  • Bericht reacties:19 Reacties
  • Leestijd:2 minuten gelezen

Als het in België dan eens écht zomerweer is, dan wil ik zo min mogelijk tijd binnen doorbrengen. Daarom kies ik er steevast voor om makkelijke en snelle zomergerechtjes op tafel te zetten op van die schaarse hete, Belgische zomerdagen.

Deze pasta maakte ik in ongeveer tien minuten klaar.

Dit heb je nodig (voor ongeveer 2 personen):

Groente overschotjes van de vorige dag. Bij mij was dat bloemkool, maar je kan evengoed broccoli, courgette of worteltjes hiervoor gebruiken. Geen overschot meer? Dan kan je evengoed een potje witte bonen of kikkererwten gebruiken.

3 flink rijpe coeur de boeuf tomaten

een potje half zongedroogde tomaatjes

een handvol verse basilicum

een paar takjes verse oregano

extra vierge olijfolie

zwarte peper en zout

wilde zalm uit blik

200 gram volkoren speltpenne

Je maakt het zo:

Kook de pasta gaar in een ruime hoeveelheid gezouten water. Snij ondertussen de tomaten en zongedroogde tomaatjes in grote stukken en doe ze in de blender samen met de basilicum, oregano, een fikse scheut olijfolie en wat zwarte peper en zeezout. Mix tot je een gladde saus krijgt.

Giet de pasta af en meng de rauwe tomatensaus, de groenten en wat wilde zalm uit blik door elkaar. Voor de liefhebbers nog wat grofgeraspte Parmezaanse kaas erbij en smullen maar!

 

 

Deel deze pagina:

Deze post heeft 19 reacties

  1. Thérèse

    ik smaak het al
    sla het recept alvast op en print het ook…

  2. Rie

    Ga ik zeker proberen, nu test st- janskruid aant maken…eindelijk zon !!!

  3. Anje

    Kan namelijk geen tomaten verdragen, als je een alternatief zou weten, graag.

  4. Rita cc

    Ik ga het zeker eens uit proberen,zie er lekker uit en snel klaar,meer moet dat niet zijn he,

  5. Molletje

    Dit is zo lekker!!Ik heb er wel mijn eigen ‘toets’ aan gegeven maar: het valt in de smaak bij onze dames 🙂
    Me happy 😀

  6. ineke monster

    Ik maak ook vaak zoiets , gemakkelijk met warm weer of tijd tekort.

  7. Erica

    Anntje, begrijp ik het goed dat je groenten, de saus en de zalm koud serveert en de pasta warm?

    1. Anntje Peeters

      Ik had het zo gedaan omdat ik snel eten wou, maar je kan de pasta gerust laten afkoelen hoor.

  8. Josiane

    Worden de groenten , zoals bloemkool, courgette, rauw gebruikt?

    1. Anntje Peeters

      Dag Josiane, nee, die waren al gekookt de dag voordien.

  9. Chris Yseboodt

    Ik heb het gisteren klaar gemaakt. Heerlijk! Ik heb de zalm vervangen (had ik nog staan) door tonijn in eigen nat. Dit zal op zomerse dagen veel op tafel staan, men kan het steeds anders maken.

  10. Ingrid

    Super lekker. Heb kikkererwten, tomaten, oregano en basilicum gebruikt. De pasta warm onder de saus gedaan. Geen vis of vlees gebruikt. Dit lekkers ga k zeker nog opnieuw bereiden. Kijk uit naar nog van deze lekkere gerechtjes.

  11. Mario

    Bedankt voor deze en zoveel andere lekkere dingen met ons te delen 🙂

  12. Andrea

    How, gewoon rauw. Eens proberen.

  13. Blanka Van Vlasselaer

    Anntje, ik heb zelf veel tomaten, kan ik daar zelf zongedroogde tomaten van maken?

    1. Anntje Peeters

      Dag Blanka, hier kan ik je helaas niet mee helpen, want ik heb zelf nog nooit zongedroogde tomaatjes gemaakt.

  14. Anje

    Kan namelijk geen tomaten verdragen, weet je misschien een alternatief?

    1. Anntje Peeters

      Helaas Anje, dit receptje vraagt om tomaten.

Laat een antwoord achter aan Rie Reactie annuleren