Omdat de lente qua temperaturen nog wat uitblijft, laten de gele bloemetjes van de paardenbloem nog wat op zich wachten. De recepten met de bloemen laat ik dus nog even rusten. Voor deze week kan je al aan de slag met de supergezonde paardenbloemblaadjes in het volgende recept!

 

Ingredi├źnten:

1 rijpe avocado

1/2 kopje geroosterde witte amandelen

2 kopjes verse paardenbloembladeren

1 kleine rode ui

1 teentje look

zout en versgemalen zwarte peper

citroensap naar smaak

Werkwijze

Snij de ui, de look en de paardenbloembladeren grof. Rooster de amandelen. Pel de avocado en lepel hem uit. Doe alles vervolgens in het potje van de mixer en mix tot je een gladde massa krijgt. Breng op smaak met zout, citroensap en versgemalen zwarte peper en geniet van dit hemelse smeersel als dip of op brood.

Deel deze pagina:

Deze post heeft 8 reacties

  1. Dank je wel Kruidenelfje voor je leuk recept van paardenbloemspread
    maar waar vind ik zoveel bloemblaadjes?
    Groetjes

    1. Wel Yvonne, nu is het nog een beetje vroeg, maar binnenkort als het warmer begint te worden zie je ze overal weer staan hoor, die paardenbloemen. En plukken dan maar! En opeten natuurlijk! ­čÖé

  2. dat gaat feetje zeker doen ….
    voor deze tip …..een dikke zoen…

    dank je wel voor ” de weg naar de natuur ”
    het leven is zo zalig met een kruidenelf , die is …. zo puur….

    een zonnestraal…voor ons allemaal.

    1. Dankjewel lieve Fee! ­čÖé Ben ook heel blij met zo’n fee hoor! Liefs!

  3. je bedoelt toch zekker de groene bladeren van de paardebloemplant, of begrijp ik het fout
    groetjes
    Carola

    1. Die bedoel ik inderdaad Carola! Laat het smaken!

  4. Ooh!!ga ik vlug eens maken..maar ga er geen geroosterde,rauwe amandelen bij doen:-) bedanktzz

  5. Super-lekker! Dank u Anntje!

Geef een reactie

Sluit Menu