• Berichtcategorie:Recepten
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Leestijd:3 minuten gelezen

Mijn buurvrouw Andrea is Roemeense en eet naar eigen zeggen dagelijks borsjtsj (en ja, in het Nederlands schrijf je dat dus écht zo ;-). Haar motto is: “een dag geen borsjtsj, is een dag niet geleefd”. 🙂 Ik maakte haar recept al ontelbare keren en vind het zelf ook superlekker. En omdat mijn huisgenoten er niet zo gek van zijn, vries ik er altijd porties van in voor als ik borsjtsj-cravings krijg. De witte bonen zitten niet in Andrea’s originele recept, maar voeg ik zelf graag toe als lekkere extra.

Ingrediënten:

1 dikke ui, fijn gesneden

3 grote wortelen, in kleine blokjes

3 stengels selder, in kleine blokjes

3 à 4 kleine rode bieten, in blokjes

400 ml tomatenstukjes (ik ben fan van de ‘polpa’ van Mutti)

1/2 rode paprika, in stukjes

4 middelgrote aardappelen, in blokjes

1 liter kippenbouillon (of groentebouillon) + ongeveer 2 liter water (er moet genoeg vloeistof over de groenten zitten)

1 blik witte bonen, goed gespoeld

3 laurierblaadjes

een paar takjes tijm

verse dille

verse basilicum

zure room

Werkwijze:

Doe alle groenten BEHALVE de aardappelen en de bonen in een soepketel en stoof ze een beetje aan. Kruid met zwarte peper en zeezout en doe er de tijm en laurier bij. Overgiet alles met de kippenbouillon en voeg er de tomatenpassata en het water aan toe. Laat 20 minuten sudderen als je voorgekookte bietjes hebt gebruikt. Heb je verse bieten gebruikt, dan moet de soep een drie kwartier koken. Doe vervolgens de aardappelen erbij en laat nog eens 15 minuten sudderen. Voeg tot slot de gespoelde witte bonen toe, laat nog drie minuten doorkoken en je soep is klaar. Afwerken met zure room, basilicum en dille.

Deel deze pagina:

Geef een reactie