Onlangs had ik voor het eerst sinds lang nog eens heel veel zin in krieken. Ze schreeuwden me toe in de biowinkel en dus belandden ze in mijn kar. Eenmaal thuisgekomen wist ik niet goed wat ik ermee zou aanvangen, want krieken op zichzelf … dat is nu niet meteen iets lekkers. Na veel gepeins kwam ik tot het volgende kriekencrumble idee. Een geslaagd experiment!
Ingrediënten:
(Voor de kriekenmengeling):
750 g krieken op sap (ik neem die van de Pajottenlander uit de biowinkel omdat ze niet gesuikerd zijn)
30 g speltmeel
1 tl vanillemerg
1 tl versgeraspte gember + sap van 1 el gember
(Voor de crumble):
120 g speltmeel
30 g rietsuiker
snufje zeezout
40 g havermout
100 g koude boter
1 koffiekopje witte amandelen
Werkwijze:
Meng de krieken met een klein deel van het sap onder het speltmeel en voeg ook de vanille en de gember toe. Doe dit mengsel in een ovenschaal.
Meng in een kom het speltmeel met de suiker en een snuifje zout. Doe in een blender. Voeg de koude boter, havermout en amandelen toe en pulseer even tot je een crumble structuur krijgt. Strooi de crumble over de krieken en bak zo’n 30 minuten op 180°. Genieten!
Lieve Ann, dank u wel! lekker die kriekencrumble met gember.
Heel lekker en gezond, groetjes Lena !
Hallo Antje ga het zeker eens maken (dit weekend)
zal het resultaat meedelen.
Groetjes Godelieve
Wat een mooie recepten en toepassingen. Ga ik zeker proberen. Fijne feestdagen en een bijzonder 2017.
Voor jou ook Ineke!