• Berichtcategorie:Recepten
  • Bericht reacties:8 Reacties
  • Leestijd:1 minuten gelezen

Nu de vlierbloesem van de struik in mijn voorraadkast is beland, gebruik ik hem zoveel mogelijk. Vlierbloesemsiroop is verrukkelijk bij het ontbijt of in desserts. Zo ook in dit eenvoudige receptje.

 

Ingrediënten:

Een half kopje havermout

Verse, volle melk

Snuifje vanillepoeder

Snuifje zout

Aardbeien

Vlierbloesemsiroop

Werkwijze:

Doe de havermout, met een snuifje vanillepoeder en een snuifje zout in een kommetje, overgiet met verse melk en zet een nacht te week in de ijskast. De volgende ochtend schenk je eventueel nog wat melk erbij. Doe de aardbeien in stukjes onder de havermout en zoet met een eetlepel vlierbloesemsiroop. Smullen!

Nog meer vlierrecepten ontdekken? Kijk dan zeker eens hier voor een bundeling van alle vlierbloesemrecepten.

 

Deel deze pagina:

Deze post heeft 8 reacties

  1. julienne

    Hoe zo iets simpel zo lekker kan zijn, k heb echt gesmuld!

  2. Dominique

    Hoi Anntje – Waar koop je verse melk van graskoeien? Havermout weken is voldoende i.v.m. fytinezuur?

    1. Anntje Peeters

      Hej Dominique, ik koop die bij “Hoeve De Ploeg”, in Blauberg. Maar dat is helaas niet bij jouw deur. Gewone biomelk is ook al OK hoor.

      1. Dominique

        Anntje, uw reactie merk ik nu pas op… kan uw antwoord ook niet in de mailbox terecht komen?

        1. Anntje Peeters

          Ik passeer je vraag even aan de webmaster. 🙂

  3. monique

    Vraagje over melk : verse volle melk en volle melk bio, deze laatste is waarschijnlijk gepasteuriseerd. Zit hierin ook nog het belangrijk vetzuur CLA. Om de gefermenteerde yoghurt te maken heb je verse volle melk nodig en yoghurt met levende melkfermenten. Ik heb al gezocht maar vindt ze niet !
    Is yoghurt met fruit(bessen) en zaden mengen OK ?

    1. Anntje Peeters

      Hoi Monique, in elke melk zit CLA. Om de yoghurt te maken, kan je ook gewoon een liter volle melk nemen en daardoor een potje natuuryoghurt roeren. Gaat even makkelijk (of misschien zelfs nog makkelijker) als met de fermenten.
      Als je de yoghurt met fruit en zaden goed verteert, is die combinatie zeker OK. Als je merkt dat het niet goed verteert: beter niet doen. Altijd luisteren naar je eigen lichaam!

Laat een antwoord achter aan Dominique Reactie annuleren