Een pesto is simpelweg Italiaans voor een pasta van kruiden. Je kan hem dus maken met alle (zachte) kruiden die je wil. Je kan basilicum combineren met andere medicinale kruiden. Afhankelijk van de kruiden die je gebruikt, kan je een krachtige, voedzame en helende saus maken. Het is de perfecte manier om je gezinsleden op een aangename manier te laten kennis maken met kruiden. Niet iedereen wil meteen gestoofde paardenbloembladeren op zijn bord. Dat besef ik ook. Dus daarom voor jullie dit recept.

Ingrediënten:

– Ongeveer een halve kop olijfolie extra vergine

– 2 teentjes look

– 1 kop verse brandnetelblaadjes

– 1 kop verse basilicum (die zal je voorlopig nog in de winkel moeten kopen)

– 1/2 kop verse paardenbloembladeren

1/2 kop pijnboompitten

1/2 kop walnoten

1/4 kop vers geraspte parmezaan (optioneel)

– zwarte peper en zeezout

Doe eerst de olie, de kruiden en de look in een keukenrobot en mix een eerste keer. Voeg dan de noten, pijnboompitten en parmezaan toe en mix tot je een gladde saus krijg. Breng op smaak met zwarte peper en zout.

Prikt de brandnetel niet in je mond? Nee, want de brandnetel verliest zijn prik van zodra je hem even verhit óf mixt.

Tip: in Italië verdunnen ze pesto altijd met een beetje water. Wij hebben de neiging om pesto puur te gebruiken. Dat is prima voor op een toast bijvoorbeeld, maar als je pesto wil gebruiken om je pasta mee aan te maken, dan zou je wel een heel erg vette saus hebben. Olijfolie is gezond, maar té is natuurlijk nooit goed. Vandaar: neem een beetje water en verdun je pesto voor gebruik!

 

 

Deel deze pagina:

Geef een reactie

Sluit Menu