• Berichtcategorie:Badkamergeheimen
  • Bericht reacties:1 Reactie
  • Leestijd:3 minuten gelezen

Ik ben een grote fan van zout. In mijn kast staan minstens 10 verschillende soorten, allemaal zeezouten, die ik niet alleen gebruik in de keuken, maar evengoed in de badkamer. In Frankrijk had ik het geluk om op een piepklein marktkraampje echt Keltisch zeezout te kunnen kopen voor een prijsje. Dat is ondertussen al in vele gerechten beland, maar ook in enkele verzorgingsproducten.

Zeezout is namelijk een fantastisch schoonheidsproduct. Samen met groene en witte klei is het één van de goedkoopste, maar tegelijkertijd ook beste producten voor je persoonlijke wellness-at-home. Je hoeft geen honderden euro’s uit te geven voor behandelingen in één of ander hip kuuroord. Nee, met een paar zakjes zout en klei ben je al een heel eind op weg om diezelfde behandelingen gewoon thuis te doen. En zelfs beter.

Zeezout en zeewater worden al sinds de jaren 1900 gebruikt in kuuroorden. Je hebt waarschijnlijk al gehoord van thalassotherapie? Wel, dat is niets anders dan therapie met zeewater. En die wordt dus al sinds jaar en dag gebruikt bij het behandelen van allerlei huidziekten. Recent wordt deze therapie ook toegepast bij huidklachten als psoriasis, wat volgens mij wel een redelijk symptoomgerichte behandeling is, omdat psoriasis een auto-immuunziekte is en daarvoor kan je niet alleen de huid zelf behandelen. Maar dat is dan weer een ander artikel.

Alleszins merken veel mensen een vermindering van acné en een mooier rozig velletje op door het gebruik van producten met zeezout. De mineralen uit zeezout kunnen ook helpen om de huid strakker te maken en om rimpels te vervagen. Tijd dus om zelf een keertje je simpele, spotgoedkope, maar toch o zo doeltreffende Zeezout Schoonheidsspray te maken. Dit soort sprays worden in de parfumerie verkocht voor tientallen euro’s en bevatten niets meer dan deze zelfgemaakte spray.  Hetzij enkele chemische bewaarmiddelen die je huid geen goed doen. Zelfgemaakt is daarom in dit geval ook weer beter.

Daarvoor heb je nodig:

– 2 kopjes gedistilleerd water

– 2 eetlepels Keltisch zeezout (mijn favoriet) of Himalayazout

– een snuifje magnesiumsulfaat (ook bekend onder de naam bitterzout. Je vindt het bij de apotheker.)

– een etherische olie naar keuze om je schoonheidsspray een lekker geurtje te geven, bijvoorbeeld lavendel of limoen.

Je moet het water ietwat au bain marie opwarmen om het zout erin te kunnen oplossen. Laat het helemaal afkoelen vooraleer je het in een sprayflesje doet en doe er de etherische olie bij.

Heb je geen sprayflesje? Dan kan je de schoonheidsspray ook gebruiken als lotion en hem met een watje opbrengen als een deel van je dagelijkse gezichtsverzorging. Enjoy.

 

 

 

Deel deze pagina:

Deze post heeft een reactie

  1. julienne

    weer iets om uit te testen, ik heb de after sun met bloemen gemaakt en gesprayd gedurende een zonnige 10 daagse vakantie in Kreta, een weldaad voor mijn bleke huid, dankjewel

Geef een reactie