Ook deze rijstpap valt in de categorie: voedsel voor stressvolle tijden.
Ingrediënten:
500 ml kokosmelk
500 ml gewone melk
200 g dessertrijst
25 g boter
2 eetlepels oersuiker
1 vanillestokje
granaatappelpitjes en granaatappelmelasse
gebroken amandelen
snuifje zeezout
Werkwijze:
Doe de kokosmelk en de gewone melk in een kookpot en roer ze onder elkaar. Voeg er het merg van het vanillestokje aan toe en roer opnieuw.
Doe een snuifje zout in de melk, voeg de suiker en de rijst toe en breng aan de kook op een laag vuurtje. Kook de rijstpap in ongeveer 20 minuten gaar. Roer de boter onder de rijstpap tot je een smeuïge brij krijgt. Werk af met de amandelen, granaatappelmelasse en -pitjes.
Lekker! Vandaag heb ik dit recept gemaakt. Ik had geen granaatappelpitjes in huis maar een paar druppels oranjebloesemwater en een snufje kardamom over de rijst maken veel goed.
De rijstpap met amandel kokosmelk en granaatappel, is hemels lekker !